LSV: Vlada Srbije da ukloni grafite koji veličaju ratne zločince 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da javnosti objasni kako je moguće da se dozvoljavaju skupovi ekstremnih desničara, a zabranjuju legalno prijavljene aktivnosti aktivista za ljudska prava.

Oni u svom reagovaju podsećaju da MUP nije dao dozvolu nevladinoj organizaciji „Inicijativa mladih za ljudska prava“ da 9. novembra održi javno okupljanje radi uklanjanja murala posvećenom osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Ova odluka policije je skandalozna i dodatno urušava ugled Srbije u svetu, smatraju u LSV i poručuju da osuđenim ratnim zločincima nije mesto u javnom prostoru.

„U Srbiji je očito normalno da se na zidovima zgrada nalaze likovi zločinaca, a da su oni koji su odslužili kazne svakodnevni gosti medija putem kojih šire ideje mržnje i netolerancije. Srbija ne sme biti sigurna kuća za ratne zločince“ kažu u LSV i traže od Vlade Republike Srbije da ukloni sve murale i grafite koji veličaju ratne zločince i onemogući njihovo pojavljivanje u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari