Vojvođanski front i LSV traže svakodnevno obaveštavanje građana Zrenjanina 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od predstavnika lokalne vlasti da momentalno počnu da svakodnevno obaveštavaju građana Zrenjanina o broju zaraženih i zbrinutih sugrađana i stanju u našem gradu usled pojave korona virusa.

Kako navode, građani Zrenjanina moraju biti pravovremeno informisani od strane stručnih medicinskih lica iz Gradskog kriznog štaba.

„Blagovremene informacije i uputstva će građanima omogućiti da deluju na najbolji mogući način u datim okolnostima. Gradski krizni štab ne uliva poverenje građanima jer je došao u situaciju da bude zatvoren u samoizolaciju na čelu sa gradonačelnikom, zamenikom i pomoćnicima gradonačelnika. Ali ako su u izolaciji, to ne znači da su izolovani od svog posla – da rešavaju potrebe i probleme građana. Zato od Gradskog kriznog štaba tražimo da obezbede svim zdravstvenim i komunalnim radnicima
neophodnu zaštitnu opremu kako bi ostali zaštićeni i sačuvali svoje i živote svih nas. Neophodno olakšati tim ljudima koji se svakodnevno bore za sve nas rizikujući svoje zdravlje, tako što će im se obezbediti svi potrebni uslovi“, navode u zajedničkom saopštenju.

Takođe, traže redovno izveštavaju o komunalnom stanju grada, snabdevenosti i radnom vremenu prodavnica i funkcionisanju svih potrebnih službi.

Vojvođanski front i LSV pozvali su gradske čelnike da pokažu odgovornost i obrate pažnju na potrebe građana u ovim teškim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari