Vojvođanski front: Onemogućiti dr Nestoroviću nastupe u javnosti 1Branimir Nestorović Foto: Youtube/ screenshot

Vojvođanski font pozvao je Krizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19 da u najkraćem mogućem roku donese odluku o zabrani nastupa u javnosti dr Branimira Nestorovića.

U saopštenju koje je potpisao potpredsednik LSV Roberet Kolar, navodi se da je javnost već na samom početku epidemiološke krize bila ogorčena neprimerenim javnim istupima dr Nestorovića.

„On je iznosio kontradiktorne stavove i slao neozbiljno poruke koje su unosile dodatni haos. Nedopustivo je da u danima u kojima se od građana očekuje maksimalno distanciranje i odsustvo bilo kakvih fizičkih kontakata, dr Nestorović redovno daje neodmerene, nepromišljene, a veoma često i bahate izjave (od šopinga u Milanu do šetnje i rukovanja sa ljudima koji mu govore da ga podržavaju).

Vojvođanski front ne ulazi u analizu stručnosti dr Nestorovića kao medicinskog radnika, ali je jasno da su njegovi javni nastupi veoma štetni i unose veliku konfuziju. Očekujemo hitne odluke Kriznog štaba, jer izostanak reakcije može izazvati još veće probleme“, navodi Vojvođanski front.

Epidemiolog Branislav Nestorović izjavio je da će danas Krizni štab za borbu protiv korona virusa razmatrati kakva će mera važiti za vreme Uskrsa, kao i da će njegov predlog biti da neke prodavnice rade u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari