Vozio kamion unazad na auto-putu, povređeno troje srpskih državljana 1Foto: Beta/Milan Timotić

Troje državljana Srbije povređeno je u saobraćajoj nesreći koja se dogodila u utorak uveče u blizini graničnog prelaza Bajakovo, saopštila je danas vukovarsko-sremska policija.

Jedna osoba je zadobila lakše, a dve teške povrede.

Nesreća se dogodila oko 20.45 na auto-putu Zagreb-Beograd u blizini graničnog prelaza, kada se 30-godišnji državljanin Srbije, upravljajući teretnim i priključnim vozilom srpskih registracija, kretao unazad iako je to na autoputu zabranjeno.

Tada je naišao automobil srpskih registracija kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Srbije, koji nije prilagodio brzinu smanjenoj vidljivosti zbog guste magle i gustoći saobraćaja.

Da bi izbegao udar u priključno vozilo, 54-godišnjak je naglo skrenuo udesno na traku za zaustavljanje vozila u nuždi i udario u priključno vozilo drugog teretnog vozila koje je u koloni teretnih vozila zaustavio takođe državljanin Srbije (44).

U nesreći je vozač automobila lakše povređen, a putnici u tom vozilu ( 48 i 49 godina), oboje srpski državljani, teško povređeni.

Policija će protiv oba vozača, 30-godišnjaka i 54-godišnjaka, podneti krivične prijave zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari