Vozio sa preko tri promila alkohola 1

Svaki peti učesnik saobraćaja koga je u prethodna tri dana kontrolisala saobraćajna policija zabeležio je neki prekršaj. Najčešće se radilo o prekoračenju brzine, odnosno nevezivanju sigurnosnog pojasa. Istovremeno, policija u u Somboru, iz saobraćaja je isključila muškarca koji je vozio sa čak  3,10 promila alkohola u organizmu.

Kako je saopštio MUP, tokom protekla tri dana akcije pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, saobraćajna policija kontrolisala je 33.739 vozila, a otkriven je ukupno 10.846 saobraćajnih prekršaja.

– Najveći broj učesnika u saobraćaju, ukupno 5.292, sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.066 vozača, odnosno putnika – naveo je MUP.

Iz MUP-a su naveli i da je alkotestirano 28.376 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 848 vozača. Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama, jer je upravljao vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a u službenim prostorijama zadržano je i 27 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

– U petak, 30. septembra, u Somboru, iz saobraćaja je isključen četrdesetsedmogodišnji vozač pežoa, koji je, u 16.28 časova, zatečen da upravlja putničkim vozilom sa čak 3,10 promila alkohola u organizmu. Navedeni vozač zadržan je u službenim prostorijama i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje – naveo je MUP.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu, 952, dok je na teritoriji Policijse uprave u Čačku otkriveno 884, a na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd 846 prekršaja.

– S obzirom da predstoji period nepovoljnijih vremenskih prilika, što će otežati uslove za odvijanje saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju saobraćajne propise kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije – ističu iz MUP-a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari