Vranje: Gnjilanska ulica kao hokejaško igralište 1Gnjilanska ulica, Vranje

Skorašnji vapaj građana iz Gnjilanske ulice u Vranju, da ne mogu nogom da kroče iz kuće jer im je put zaleđen, neočišćen i klizav, izgleda da su čuli nadležni.

Tokom prepodneva pojavila mehanizacije preduzeća „Saba Belča“ iz Preševa. Oni su zaduženi za održavanje lokalnih ulica i počeli su da posipaju so.

– Ulica je od početka padavina, naročito u večernjim satima, potpuno neprohodna za sve nas, ali i taksi vozila, jer izgleda kao hokejaško igralište – objašnjavaju stanovnici Gnjilanske ulice za Danas.

Leda i dalje ima, jer je temperatura u Vranju u ranim popodnevnim satima bila minus 8 stepeni. Deo ulice od sunca „štiti“ i zaštitni zid Šapranačkog groblja, pa je tu konstantno led prekriven snegom, što gotovo onemogućava kretanje pešacima, ali i vozilima.

Vranje: Gnjilanska ulica kao hokejaško igralište 2
Gnjilanska ulica, Vranje, Foto: Vojkan Ristić

U vranjskom Ubrbanizmu i izgradnji, koji nadgleda čišćenje svih ulica u Vranju, navode da Gnjilanska ulica nije u „prvom prioritetu ali da se i ona redovno posipa solju i rizlom“.

– Sam njen položaj i širina kolovozne trake ne dozvoljavaju prolaz vozilima sa grejderom. Zato je tamo poledica, ali i otežano čišćenje ulice – navode iz Urbanizma za Danas.

Na neprohodnost ulice, koja se nalazi u širem centru grada, ukazuju i vranjski taksisti.

– To je samo jedna od ulica, koja tokom popodneva i večeri, predstavlja „zimsku crnu tačku“ za pešake i automobile. Ispada da je i u samom Vranju nephodna zimska oprema na automobilima – objašnjava nam taksista Vlada Savić.

On navodi da problema ima i u višim delovima grada, u Pržarskoj ulici, u naseljima Raška i Rudina, Gornja čaršija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari