Detaljna prognoza vremena za naredne dane: Kog dana će se i u Beogradu živa u termometru spustiti ispod minus 10? 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Sutra ujutro će biti umeren do jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji zadržavati duže tokom dana, prognoza je meteorologa Republičkog hidromateorološkog zavoda (RHMZ).

„U ostalim krajevima biće pretežno sunčano, ali hladno. Vetar slab, promenjiv. Najniža temperatura u većem delu biće od minus 10 do minus pet stepeni Celzijusovih, lokalno i niža, a najviša od minus četiri do jednog stepena u plusu. Uveče i u toku noći mestimično stvaranje magle“, stoji na sajtu RHMZ.

Vreme od četvrtka: temperatura neće biti u plusu

Prema istim podacima, od četvrtka do kraja sedmice u jutarnjim satima će se zadržati umeren do jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od minus 10 do minus četiri, lokalno i nižom.

vreme
foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

„Tokom dana, u četvrtak, 11. januara, po kotlinama, nizijama i dolinama reka maglovito i hladno uz kratkotrajno razvedravanje sredinom dana. U brdsko-planinskim predelima sunčano. Krajem dana na severu, a tokom noći i u petak, 12. 1‚ u svim krajevima novo naoblačenje uz povremeno provejavanje slabog snega. Za vikend, 13-14.1, suvo uz delimično razvedravanje i uz manji porast dnevnih temperatura, a otopljenje će biti izraženije u prvom delu naredne sedmice, 15-17.1, kada se očekuju i nova naoblačenja sa mešovitim padavinama, kišom i snegom“, navode meteorolozi RHMZ.

Istovremeno, prema prognozi vremena Weather2Umbrella, u Srbiji, od srede do kraja sedmice, biće suvo i hladno, ujutro uz maglu i umeren do jak mraz.

„Tokom dana biće dosta sunca, ali hladno. Temperatura će se kretati uglavnom od minus dva do plus četiri stepena. U subotu će biti vrlo hladno, uz ledeni dan i temperature od minus pet do nule. Jutarnje temperature padaće tokom pojedinih dana i ispod minus 10, a početkom sledeće sedmice očekuje se malo toplije vreme“.

Vreme u Beogradu: Očekuje nas debeli minus

Kada je Beograd u pitanju, od srede do kraja sedmice, biće suvo i hladno, ujutro uz maglu i umeren do jak mraz.

„Tokom dana biće dosta sunca, ali hladno. Temperatura će se kretati uglavnom oko nule, a u subotu će biti vrlo hladno. Jutarnje temperature padaće tokom pojedinih dana i ispod minus 10. Početkom sledeće sedmice biće malo toplije“, stoji u prognozi meteorologa Weather2Umbrella.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari