"Putevi Srbije": Svi državni putevi prohodni, vozači da budu oprezni zbog moguće poledice 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je da su svi državni putevi prohodni, ali apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

“Trenutno je na većini državnih puteva na snazi drugi stepen pripravnosti, sem na deonicama autoputeva u zoni „Beograd” i „Miloš Veliki” gde je na snazi III stepen pripravnosti. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa, i ekipe putara intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja”, navode iz Puteva Srbije.

Kako ističu apeluju na vozače jer se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuje da do kraja dana bude hladno i vetrovito, povremeno sa snegom slabog i umerenog intenziteta, što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača.

Sutra, pre podne moguć mestimično slab sneg, posle podne se očekuje prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da su, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, te da bez preke potrebe ne kreću na put.

„Ukoliko krenu na put obavezno treba da imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na kolovozu“, poručuju iz ovoj javnog preduzeća.

Podsetimo, današnji sneg napravio je u mnogim mestima kolaps u saobraćaju, a dogodilo se i više saobraćajnih nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari