Sneg sa sobom doneo i kolaps u saobraćaju: Na više mesta u Srbiji saobraćajne nesreće (FOTO) 1Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Jutros je građane većeg dela Srbije zatekao prizor belog pokrivača, prvi u 2024. godini, a sa njim došlo je i do više saobraćajnih nezgoda na putevima širom zemlje i nekoliko smrtnih ishoda.

Sneg stvara velike probleme na putevima, zbog čega se nižu saobraćajne nesreće.

Sudari na Mostu na Adi u oba smera

Do lančanih sudara došlo je večeras i na Mostu na Adi i to u oba pravca, javljaju građani.

Kako je objavila Instagram stranica serbialive_beograd, velika gužva stvara se u pravcu ka Novom Beogradu.

Dva sudara na auto-putu Miloš Veliki u pravcu ka Beogradu

Na auto-putu Miloš Veliki, malo pre Uba u pravcu ka Beogradu, došlo je do dva sudara, javljaju korisnici društvenih mreža.

Prema informacijama koje je objavio profil moj_beo_grad na Instagramu, između sudara je razmak oko svega kilometar.

Lančani sudar kod Arene

Kod Arene na Novom Beogradu došlo je do lančanog sudara, javljaju korisnici društvenih mreža.

Kako se vidi na snimku koji je objavila Instagram stranica moj_beo_grad, na teren su izašle bar dve patrole policije i hitna pomoć, a opširnije možete pročitati u posebnoj vesti.

Sudar više vozila na Ostružničkom mostu

Kako javljaju korisnici društvene mreže Instagram, na Ostružničkom mostu došlo je do „dva sudara u razmaku od 300 metara“.

Kako piše ispod video snimka na stranici serbialivebeograd, oko deset ili petnaest vozila je učestvovalo, a u pitanju je smer ka Ostružnici.

Kod Ostružnice više automobila sletelo sa puta

Na obilaznici oko Beograda, kod raskršća za Lipovačke šume, više automobila sletelo je sa puta usled, najverovatnije, klizavog kolovoza ili neprilagođene brzine, javljaju korisnici društvene mreže Instagram.

Kod preduzeća „Cryogas“ na Ibarskoj magistrali kod Orlovače na svaka dva kilometra nalazi se po jedan automobil koji je sleteo sa puta ili udes, prijavljuju korisnici društvenih mreža.

Poginula žena na putu između Kisača i Stepanovićeva

Žena stara oko 50 godina poginula je jutros oko 8 časova kada je automobil koji je vozila izleteo sa puta kod Stepanovićeva.

Saobraćajna nesreća se dogodila na putu između Kisača i Stepanovićeva, pre ulaza u Stepanovićevo.

Za sada nije poznato kako je došlo do saobraćajne nesreće, prilikom moje je vozilo završilo u njivi.

Na auto-putu kod isključenja Ruma-Šabac sudar kamiona i više automobila

Na autoputu kod isključenja Ruma – Šabac zbog snega je došlo do sudara kamiona i više automobila, javljaju korisnici društvenih mreža.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Još uvek nema informacija o povređenima, saobraćaj se odvija usporeno, a više pročitajte u posebnoj vesti.

Na Novom Beogradu vozilo se zakucalo u stub, vozač na mestu preminuo

U udesu koji se desio jutros oko 7 sati na Novom Beogradu poginula je jedna osoba, a prema prvim informacijama, vozač se zakucao vozilom u stub i na licu mesta ostao mrtav.


„Teška saobraćajna nesreća u Jurija Gagarina malo pre Gazele dve patrole policije stoje uz auto koji udario u stub nadvožnjaka. Jedna osoba je poginula na licu mesta“, navodi se na Instagram stranici moj_beo_grad.

Na Iriškom vencu iskliznula cisterna

Kako piše javljaju korisnici društvene mreže Instagram, na Iriškom vencu preprečila se cisterna, najverovatnije usled klizavog kolovoza.

Zbog toga je na putu u pravcu ka Novom Sadu trenutno u potpunom zastoju i stvaraju se kilometarske kolone, o čemu možete pročitati više u posebnoj vesti.

Saobraćajna nesreća i na mostu kod Beške

I na mostu kod Beške u pravcu prema Novom Sadu, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali automobil i kamion, prenose mediji.


Kako javljaju, u sudaru je učestvovao automobil i kamion.

Za sada nije poznato da li ima povređenih i u kojem su stanju, a delovi vozila razbacani su po putu.

Jedna osoba poginula na putu Zaječar-Negotin

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na izlazu iz Zaječara, na putu Zaječar – Negotin, kod Aptiva, javljaju mediji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


U sudaru tri automobila, koji se dogodio jutros oko 7.20, na putu Zaječar – Negotin, kod Aptiva, vozač automobila „opel astra“ je izgubio život, dok je druga osoba, vozač „citroena“, koji je učestvovao u ovom sudaru, zbrinut na Urgentnom odeljenju zaječarskog Zdravstvenog centra.

Na lice mesta izašli su pripadnici policije, Hitne pomoći, vatrogasci i javni tužilac, a o čemu možete pročitati detaljnije u posebnoj vesti.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da ne kreću bez zimske opreme

JP „Putevi Srbije“ savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Zbog najavljenih niskih temperatura i snega u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

  • II A-170 Debelo Brdo – Rogačica – Bajina bašta – Kaluđerske bare – Kremna
  • II A-171 Dub – Bajina Bašta – državna granica sa BiH (granični prelaz Bajna Bašta/Skelani)
  • II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
  • II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica
  • II A-210 Kopaonik – Rudnica
  • II A-211 Kopaonik – Jaram i
  • II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica.

Šta kaže prognoza?

Danas hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, uz stvaranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj Krajini gde se očekuje malo toplije vreme pa će tokom dana padati i kiša.

U Beogradu danas sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U utorak u većini mesta ledeni dan sa dnevnom temperaturom ispod 0 stepeni Celzijusa, pre podne uz provejavanje slabog snega, posle podne prestanak padavina.

U drugoj polovini sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi i ponegde magla. Danju umereno oblačno, uglavnom suvo i hladno vreme, u većini mesta sa dnevnom temperaturom oko 0 stepeni Celzijusa.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da nas do kraja sedmice očekuju ledeni dani, u petak dodatni hladni vazduh i još malo snega. Posle ledenih dana uslediće mali skok temperature između 15. i 18. januara, pa opet zahlađenje, dodaje Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari