Vremenska prognoza za Srbiju za sedam dana: Kakvo nas vreme očekuje? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas prognozu vremena za narednih sedam dana.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplije vreme. Ujutru magla koja će se ponegde u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka zadržati i pre podne.

Vetar slab, promenljiv, krajem dana na istoku Srbije u pojačanju i u skretanju na zapadni. Najniža temperatura od minus pet do jedan, a najviša od 10 do 15, navode iz RHMZ.

U Beogradu ujutru magla mestimično. U toku dana pretežno sunčano i toplije vreme. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od minus četiri do jedan, a najviša oko 12.

Prema najavama meteorologa, od petka do nedelje u Srbiji će biti malo do umereno oblačno i toplo uz pojačanje zapadnog vetra u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama.

„U petak i subotu slaba kiša na severoistoku Srbije, a u nedelju kratkotrajno i u ostalim krajevima. Najviša temperatura od 12 do 19. Na planinama topljenje snežnog pokrivača. U noći između nedelje i ponedeljka (19/20.02.) usled pada temperature kiša će preći u sneg u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, a u ponedeljak ujutru ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. Tokom dana prestanak padavina i razvedravanje“, navodi se u saopštenju RHMZ.

U utorak, 21. februara malo hladnije s kratkotrajnom kišom na severu i istoku Srbije, na planinama sa slabim snegom, a porast temperature ponovo se, kako najavljuju meteorolozi, očekuje sredinom naredne sedmice (22-23.02.).

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 16. februar

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata blago smanjenje tegoba, ali se opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Mogući su neraspoloženje i glavobolјa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari