Vremenska prognoza: Upozorenje na kišu i vetar olujne jačine 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U toku noći između četvrtka i petka, 2. i 3. novembra, kao i u petak tokom dana duvaće jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama, lokalno će biti i veći od 100 kilometara na čas, dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 do 70 kilometara. Vetar će oslabiti, kako navodi RHMZ, u petak krajem dana.

RHMZ je, osim toga, upozorio i na veliki količinu padavina tokom petka i suobte, 3. i 4. novembra.

Pljuskovi i grmljavina koji se očekuju u petak, 03. novembra, posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar.
Više padavina će biti u subotu, 4. novembra, na jugu i istoku Srbije, gde će pasti od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a lokalno i više.

Pre nego što kiša padne u petak, ovog četvrtka, kako prenosi N1, biće petežno sunčano i toplo. Tokom jutarnjih sati će se jedna izolovana oblačnost izmeštati preko juga i istoka zemlje, te su moguće slabe padavine, a nakon toga sledi suvo, sunčano i toplo vreme. Duvaće slab do umeren južni vetra koji će drugom delu dana dodatno ojačati.

Danas će maskimalna temperatura biti od 17 stepeni na istoku, do čak 24 stepena na zapadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari