Saharski toplo, pljuskovi, grmljavina, pa zahlađenje: U narednih šest dana vreme će se promeniti tri puta 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Ove nedelje očekuje nas pravi rolekoster kada je prognoza vremena u pitanju. Do sledećeg vikenda biće pljuskova s grmljavinom, oluja, saharskih vrućina, ali i „zahlađenja“ od 10 stepeni.

Prema prognozi vremena meteorologa Weather2Umbrella, u Srbiji će u utorak biti sunčano i toplije. U noći ka sredi, kako stoji u njihovoj prognozi, na severu ponegde lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

„U sredu na severu i na zapadu Srbije lokalni pljuskovi sa grmljavinom, u ostalim predelima sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u utorak i u sredu od 28 do 32 stepena Celizijusova. Od četvrtka do subote biće sunčano i veoma toplo, maksimalna temperatura biće i preko 35 stepeni. U subotu krajem dana u severnim, u nedelju i u ostalim predelima Srbije naoblačenje i zahlađenje sa padavinama, a u nedelju će biti hladnije i za više od 10 stepeni“, navodi se u prognozi objavljenoj na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Kako se dodaje, u Beogradu u utorak umereno oblačno i toplije.

„U noći ka sredi na širem području grada lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U sredu promenjivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u utorak i u sredu oko 30 stepeni. Od četvrtka do subote biće sunčano i veoma toplo, maksimalna temperatura biće i preko 35 stepeni. U subotu krajem dana naoblačenje i zahlađenje sa padavinama, a u nedelju će biti hladnije i za više od 10 stepeni“, navode u weather2Umbrella.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari