Vrše pritisak na Crnog da da otkaz, preduzeće demantuje 1Batinaši s kapuljačana napadaju demonstrante na mostu u Šapcu Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS

Dragan Milovanović Crni, koji je na nedavnom protestu u Šapcu zaustavio bager i udario vozača koji se kretao kroz narod, po svemu sudeći ostaće bez posla. Kako Danas saznaje, u Preduzeću za puteve Valjevo, gde je Crni zaposlen, na njega vrše pritisak da da otkaz. Međutim, direktor ovog preduzeća to demantuje.

Milovanovićev advokat Vladimir Terzić tvrdi za naš list da je tačno da se na Crnog vrši pritisak i da je svom klijentu savetovao da napusti posao.

– Pritiskaju ga da da otkaz. Juče sam mu savetovao da to i uradi, zbog svoje bezbednosti – kaže Terzič za Danas.

Sa druge strane, direktor Preduzeća za puteve Valjevo Milan Mitrović ističe za naš list da se na Milovanovića ne vrši nikakav pritisak.

– On je nakon tog incidenta otišao na bolovanje i rekao je da će raskinuti radni odnos kada se sa njega vrati. Niko na njega nije vršio pritisak, niti može. Razgovarali smo više puta. Samo sam ga zamolio da se ogradi od preduzeća i da navede da to što je uradio predstavlja njegov lični čin. On je to i učinio – navodi Mitrović. Naš sagovornik ističe da nije ni znao šta je Crni radio na ekološkim protestima, niti da je nosio jaknu preduzeća, nego je o tome saznao tek kasnije.

– Ono što je Milovanović učinio je njegov lični čin, a mi ne vršimo nikakav pritisak njega – naglašava naš sagovornik.

Podsetimo, Crni je 29. novembra pušten je iz pritvora da se brani sa slobode. Na teret mu je stavljeno krivično delo nanošenje teških telesnih povreda za koje je zaprećena zatvorska kazna do pet godina zatvora.

Uhapšen je dva dana pre toga, a snimak na kom se vidi kako naprednjaci tokom blokade bagerom pokušavaju da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa motkama u rukama obišao je celu Srbiju. Crni se popeo na bager i zadao nekoliko udaraca šabačkom naprednjaku Nebojši Stojićeviću Jarinu, čime je zaustavio mašinu koja se kretala kroz narod, gde je bilo i dece.

Milovanović nema krivični dosije i do sada nije krivično gonjen. Nakon puštanja iz pritvora, dobijao je mnogobrojne pretnje ističući da mu je bezbednost ugrožena.

ZSS i Akcija: Zaštiti Milanovića

Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija zatražili su danas od policije u Šapcu da hitno zaštiti aktivistu Dragana Milovanovića Crnog i njegovu porodicu koja svakodnevno trpi pritiske i čiji dom danima obilaze sumnjiva lica i vozila, saopštile su danas te političke organizacije.

Kako se navodi, situacija je kulminirala kada je danas saopšteno da je Dragan Milovanović Crni prinuđen da napusti radno mesto zbog pritisaka na firmu u kojoj radi.

S druge strane, „uprkos očiglednim dokazima i svedocima, nije priveden, niti procesuiran nijedan od batinaša koji su napali građane na mostu u Šapcu 27. novembra“, ističe se u saopštenju.

Prema navodima, advokatski tim je identifikovao napadače i vođe batinaša, kao i osobe u kabini bagera koje su krenule da gaze građane i podneo krivične prijave pre više od deset dana.

„Od tada niko od njih nije procesuiran, a pojedini funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su predvodili napad, učestvovali su u javnim partijskim aktivnostima“, naglašava se i dodaje da odsustvo svake reakcije na te krivične prijave samo pojačavaja sumnju da iza svega stoje najviši partijski funkcioneri koji su u zemlji bez vladavine prava nedodirljivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari