Nizom manifestacija, Predškolska ustanova „Paša i Nataša“ i opštinska uprava započeli su promovisanje novog projekta pod nazivom „Vrtići bez granica 2 – kvalitetno inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Srbiji“. Jedna od prvih aktivnosti bila je priredba polaznika Dečjeg vrtića, nedavno održana na Gradskom trgu, kojom je sedamdesetak mališana predstavilo svoj talenat za igru, pesmu, recitovanje, kao i likovno stvaralaštvo, a u okviru manifestacije „Dečja nedelja“.


Veseli skup, kome su prisustvovali brojni građani i roditelji mališana, otvorio je psiholog Bogdan Filipović, član opštinskog tima za implementaciju projekta. On je podsetio na značaj ranog razvoja i učenja u formiranju ličnosti, što čini okosnicu projekta koji partnerski realizuju Ministarstvo prosvete, UNICEF, Centar za interaktivnu pedagogiju, Institut za pedagogiju i andragogiju i Švajcarska državna pomoć (SDC). U okviru ovog programa, pored brojnih edukativnih sadržaja i aktivnosti, biće adaptirana i učionica u Kokinom Brodu, u kojoj će oko 23 mališana mešovitog uzrasta, mahom iz osetljivih društvenih grupa, biti obuhvaćeno kvalitetnim, inkluzivnim PVO.

– Opština Nova Varoš ulaganje u kvalitetno obrazovanje i kreiranje novih mogućnosti za decu vidi kao priliku za smanjenje migracije stanovništva, a iz budžetskih sredstava finansira održavanje, sanaciju i rekonstrukciju vrtića i škola, izgradnju igrališta i sportskih terena, kažu u gradskoj upravi i ovih dana najavljuju nove aktivnosti – raznolike takmičarske igre „1,2,3, hajdemo sada svi“, u kojima će, na priredbi na gradskom Trgu, učestvovati mališani uzrasta od tri do pet i po godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari