VSS: Profesionalnim vojnicima omogućiti kupovinu stanova za pripadnike snaga bezbednosti 1Foto: MOD

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je danas da je, kako je naveo, „sa namerom da otkloni diskriminaciju“ uputio inicijativu za izmenu Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednost da bi se pravo na kupovinu omogućilo i „profesionalnom vojniku koji je na službi u jedinicama Vojske Srbije, proveo najmanje tri godine“, što je jedan ugovorni period.

„Sada je propisano da pravo na kupovinu stana iz ovog programa Vlade, nemaju lica koja nisu zaposlena na neodredjeno vreme“, naveo je VSS.

Kako je navedeno, od prava na kupovinu stanova za pripadnike snaga bezbednosti, neopravdano su potpuno izuzeti profesionalni vojnici na službi u Vojsci Srbije (VS), iako su, na primer, u toj službi proveli i više od pet godina, 10 ili 15 godina.

„Usvajanjem ove inicijative doprinelo bi popularizaciji vojnog poziva jer bi to za profesionalne vojnike značio značajni benefit i stimulacijau, ali i motiv mladima da se u Vojsci Srbije zaposle kao profesionalni vojnici“, poručio je VSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari