Danica Vučenić: Prema svim merenjima, Putin je popularniji od Vučića u ovoj zemlji 1foto FoNet Božana Pavlica

O Srbiji između Amerike, Rusije, amonijaka i tuberkuloze u emisiji „Među nama“ govorila je novinarka N1 i autorka emisije „Iza vesti“ Danica Vučenić.

„Mi stojimo na toj poziciji na kojoj stojimo – proruskoj i nismo se opredelili za proevropsku opciju, iako formalno idemo u Evropsku uniju. Na delovanje Vagner grupe je upozorio i Derek Šole juče u Beogradu. Ja nemam saznaja i bezbednosne informacije o tome, ali suštinski, Srbija se nalazi na tom raskršću, stoji u sredini i ne skreće nigde i ne shvata da se u međuvremenu stvari u svetu menjaju, a da mi i dalje stojimo na balvanima i nacionalna pitanja rešavamo na barikadama, dok na primer Hrvatska ulazi u Šengen zonu i zonu evra“, navodi Vučenić, prenela je Nova.rs.

Kako navodi Nova.rs, Vučinić je istakla da je sever Kosova sada na poziciji od 2013. godine i da imamo skučene informacije o jučerašnjem sastanku Vučića i Šolea.

„Da li se tu razgovaralo o energetskoj situaciji u kontekstu našeg odnosa prema Rusiji i našoj energetskoj vezi sa Rusima? Da li se tu pokušava pomoći Srbiji da se diverzifikuje kada je reč o tome? Mada, kontekst naših veza sa Rusijom nije pitanje samo energije, mi smo suštinski jedna proruska i proputinovska zemlja. Prema svim merenjima Putin je popularniji od Vučića u ovoj zemlji“, ističe Vučenić.

Novinarka navodi i da osim crvenih linija da mi nećemo priznati Kosovo ne vidi da vlast, ali ni opozicija znaju šta je konkretno naša ideja u tom kontekstu.

„Ono što nosi i prorusku i kosovsku priču jeste jedan užasan vrtlog nacionalizma u koji smo ušli. Mislim da je to jako opasno. Ovo što se desilo u istočnom Sarajevu, za mene veći problem od toga da je Danilo Vučić tamo bio, jeste to što su marširali naoružani vojnici i policajci blizu entitetske linije u gradu koji smo držali pod opsadom o 1992. do 1996. i gde je 1.601 dete izgubilo život i 11.500 hiljada ljudi poginulo“, navodi Vučenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari