Vučević: Grafit protiv Kona i jevrejske zajednice delo bolesnog pojedinca 1Miloš Vučević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da ga je „duboko uznemirio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena, doktora Predraga Kona, i cele jevrejske zajednice“.

Vučević je najavio da će grafit ukloniti JKP „Čistoća“, a pozvao je nadležne da što pre utanove ko je odgovoran za taj vandalizam.

Vučević je u pisanoj izjavi naveo da smatra da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota.

„Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam. Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo nijedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma“, naveo je Vučević.

Na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića na Novom naselju, na fasadi jedne stambene zgrade crnim sprejom noćas je ispisano „Dr Kona na kolac“ i precrtana Davidova zvezda.

Grafit se nalazi nekoliko stotina metara udaljen od jedine novosadske kovid ambulante na Novom naselju, gde dnevno bude pregledano oko 400 Novosađana.

Povom Dana primirja Predrag Kon biće odlikovan ordenom Karađorđeve zvezde prvog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari