Vučević i Momirović: Početkom 2022. godine od Novog Sada do Beograda brzim vozom za pola sata 1Foto: rtv.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišli su danas radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Beograd-Novi Sad i najavili da će se početkom godine od Novog Sada do Beograda brzim vozom stizati za pola sata.

„Ova brza pruga će potpuno izmeniti narativ razvoja gradova na trasi. Reč je o izuzetno važnoj saobraćajnici i kada spojimo Budimpeštu sa Beogradom, preko Novog Sada, Srbija neće više biti ista, biće mnogo bolje mesto za život“, rekao je Vučević.

Prema Momirovićevim rečima, izgradnja brze pruge je „najkompleksniji investicioni poduhvat u Srbiji“, u kojem je tehnološka komponenta mnogo drugačija od svega što je do sada rađeno.

„Vozovi će ići 200 kilometara na sat i vreme putovanja između Beograda i Novog Sada biće samo pola sata. Na realizaciji projekta angažovane su dve kineske kompanije, jedna ruska i brojne domaće kompanije. Gradimo novu infrastrukturu ove zemlje, obim investicija je rekordan i ne može da se meri ni sa jednim investicionim talasom u prošlosti“, rekao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.