Vučević: Nastavićemo da kupujemo najbolje naoružanje, svi građani su obavezni da čuvaju našu državu 1foto Vladimir Vasić/ATAImages

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušalaca vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire generacije „mart 2024“.

Vučević čestitao je položenu zakletvu vojnicima i slušaocima i rekao da su oni od danas stupili u red svih koji su se zakleli svojoj državi, našoj Srbiji, da će je čuvati i braniti. Ministar odbrane čestitao je i roditeljima koji su sinove i kćeri vaspitali da vole svoju državu, svoje porodice, svoj narod i da su spremni da čuvaju sve vrednosti koje su nas krasile i koje nas određuju.

– Bilo je perioda i težih i lakših za našu državu, bilo je perioda i kada smo gubili, a opet se vraćali i pobeđivali. Ali i tada, kada nam je bilo i teže i lakše, iznad svega smo cenili slobodu. A slobodu su nam uvek čuvali i osvojili naš narod i naša vojska koja je narodna vojska. Ona je potekla iz naroda i neotuđiv je njen deo. Ko god je pokušao to da prekine, nije slavno prošao – rekao je Vučević.

On je vojnicima i budućim rezervnim oficirima čestitao što su se u ovim teškim vremenima, ne samo za Srbiju, nego i u celom svetu, opredelili da kažu glasno i jasno da su tu za svoju državu.

– Od danas ste i zreliji i hrabriji i smeliji. Verujem da će vašim putem biti motivisane i neke buduće generacije. Mi smo se opredelili da budemo vojno neutralna država, da ne pripadamo nijednom savezu, nijednom bloku. I to nije lako, to nije jednostavno sačuvati. Baš zbog toga su svi građani Srbije, ceo naš narod, obavezni da čuvaju našu državu. A da bismo je sačuvali moramo da imamo jaku vojsku, ne da bismo ratovali, nego da bismo čuvali mir i svoju slobodu. Zato ćemo nastaviti da ulažemo u odbranu otadžbine, da kupujemo najbolje naoružanje, da naša vojska ima najbolju opremu, najbolje uniforme, da ima najbolju moguću obuku i da nas iz godine u godinu bude više u kasarnama širom Srbije. Da se svuda ponosno vije srpski barjak, da se s ponosom čuju reči zakletve novih vojnika, koji su položili tu svetu reč našoj majci Srbiji – poručio je ministar odbrane i poželeo vojnicima i budućim rezervnim oficirima da čuvaju sebe i Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari