Vučić me molio da ga ne spominjem u kolumni

Novinar i kolumnista Žarko Jokanović odgovara predsedniku Srbije na njegovu prozivku na Pinku

Ostavite komentar


    1. Nema smisla to što piše ovaj Jokanovic .Tako se ne ponaša jedan intelekzualac i to jos u Danas u.

      1. Пријатан сендвич и укључите мало своју главу, немојте мислити Вучићевом.

      2. Nemas pojma sta ti smeta u tekstu, ali ti smeta sto spominje tvoga vodju. Ajde Jordanka propustices sendvic.

    1. Pa ako lopov zamoli sudiju, ovaj bi trebao da ga oslobodi ?!?!

    2. Uopste ga nije spomenuo! Ko mu kriv, sto se prepoznao u toj prici. He, he…

  1. Niko nema pravo da nekog bez razloga i u lošem kontekstu spominje po novinama.

    1. Draga Ana, to najpre objasni svom ljubljenom sefu, pre nego sto lupas gluposti po portalima

    2. Nigde u kolumni nije spomenuto ime, ali su se neki ocigledno pronasli.

      1. Vučić ih je nazvao elitom ali podrugljivo.
        Što bi naš narod manje intelektualan rekao kurta i murta.
        Ha.
        Smešni ste načisto kao i oni koji vam prave temelje.
        Volim da čujem svačiju pa da procenim šupljinu.
        Verujte baš je lako prepoznati šupljinu.

    1. On je slobodnomisleci covek koji zivi od svog intelektualnog rada. A ko si ti uopste?

  2. Pazi molim te, kao molio te je. Ti da si hteo ista da pises, ti bi napisao.

  3. U Srbiji je ustanovljena Vuciceva MAFIJOKRATIJA, posto se ne zna da li je „vlast“ mafija ili „mafija“ vlast. Bravo gospodine Jokanovicu a mogao bi da pitas doticnog diktatora i tzv Predsednika … „Aco, Aco a da li je cela Srbija tvoja i da li ces je na kraju sam „pojesti“, da te ne zaboli stomak, Srbija je „velika“ ali ne iz tvog radikalskog doba „Velike Srbije“, posto je zbog vas sve manja i manja i bez stanovnika „cika Aco““.

  4. U delu teksta „Deo kolumne „Pismo poslušnog građanina Srbe“…“ lepo se vide par stvari: 1) Nisam siguran da se ovo što je u tekstu naziva satirom, i 2) pa iako je, kako kaže gospodina to „satira“, još manje sam siguran da je to neko kvaliteno, lepo, ugodno za čitanje štivo. Dosta neuko to deluje.

    Deluje neverovatno mišljenje da kod nas elita ne postoji. Postoji gospodine ne malo elitnih stvaraoca, u mnogim oblastima nauke, kulture, inženjerstva, medicine, … Nema oko toga nikakve sumnje. A da postoji i „elita“ (iliti kvazielita) pa to srećemo svakodnevno. Pa Krug dvojke se ne nalazi na Marsu već je tu blizu nas. I deluje non-stop. Još samo da pomenem elitističke nastupe raznoraznih „mudraca“, koji nam dele lekcije svakojake svakodnevno. Evo u Danas-u, na primer.

    Pridružujem se komentarima da nije koreknto niti pristojno da se dijalog sa nekim (svejedno o kome se radi) javno prepričava, i to sa namernim pežorativnim naglaskom. Može se verovatno reći da je to i prljava radnja.

    1. Pa to „prepricavanje razgovora“ predsednik Vucic obilato koristi. Svaki dan svi koji mogu (iz subjektivnih ili objektivnih razloga) to da slusaju ce cuti od predsednika „ja sam njemu/njoj/njima rekao“, on/ona/oni su meni rekli“ tako da Vam je argument u praksi slab. Ljudi se jednostavno ugledaju na rukovodstvo zemlje.

    2. Argumentacija o eliti ti je na nivou petogodisnjaka. Kakav krug dvojke??
      Konstatacija da nije siguran da je tekst satira, nazalost je vise nego tacan, jer je u stvarnosti cak i gore. E sada ti kao dobitnik naprednjacke nagrade satiricar godine, veoma si kvalifikovan da konstatujes da sve to deluje „neuko“.
      Prijatelju, ocigledno je da si naklonjen aktuelnoj vlasti, tako da bi sledeci put trebao izneti neke stvarne argumente, a ne samo sopstveno misljenje. Koje by the way nikoga ne interesuje.

    3. U sunce ti za malo pa pismen bot. Znači ti spadaš u onih sedam procenata za malo pismenih što podržavaju Vučića.

      1. Jeste se potrudio, ali zamalo je zamalo. Vise srece sledeci put gospodinu Botu, a jos vise stiva o pravopisu srpskog jezika.

    1. Hahahaha… Moli moli, i te kako moli…. Jel sam izjavio 50 puta: Molio sam francuskog predsednika, molio sam Kineskog predsednika za leteca vozila, molio sam Angelu da pritisne Kosovo, molio sam Tacija da mi da moj deo, …. Moli moli…
      E sada sto se prema sopstvenom narodu i saradnicima ponasa kao prema stoci, to je druga stvar.

  5. PRIZNAJEM DA NE CITAM BLIC ALI SAZNANJE DA NEDELJOM PISE JOKANOVIC, KUPOVACU GA. MOLIM GA DA MALO ZAKACI I POSLANIKE MARTINOVICA, ORLICA, MARKOVICA I RISTICEVICA, PLUS PROFESORA(?) ATLAGICA. TO SU POSLANICI CIJI SE GOVORI U SS SASTOJE OD PONAVLJANJA VODJINIH RECI O DJILASU I DRUGIMA IZ OPOZICIJE. RECE NEKO DA JE JEDNOG DANA MARTINOVIC 80 PUTA SPOMENUO DJILASA U SS!!!
    I SVAKI DAN LAZU ZAJEDNO SA RADIKALIMA DA SU „ZUTI“ UPROPASTILI PRIVREDU A JA KAO SAVREMENIK TVRDIM DA JE PRIVREDA UNISTENA ZBOG SANKCIJA, RATOVA I HIPERINFLACIJE!
    IZVINJANVAM SE STO PISEM VEL. SLOVIMA, TAKO MI LAKSE.

    1. Samo pisi Jokanovicu.
      Istina ih mnogo boli.
      Jedva cekam da ih pozatvaramo.

  6. Zato sto ta elita gleda samo sebe i unistava sve dobro u drustvu.

    1. Mislio si Đilasova elita? Čisto radi opismenjavanja krezubih sendvičara (tako vas je vaš predsednik nazvao u svom „vispremnom“ autorskom tekstu u još „vispremnijim“ novinama).

  7. Ovom Žarku je ozbiljno udario u glavu neoliberalni patogen. Mora odmah da krene na terapiju.

  8. То што ви оспоравате „моме председнику“ да се уврсти у елиту, ту много грешити.Што не уђете по апсанама па се распитате није ли он елита?Питајте и камарада Ђукановића, а тек шта би вам рекли пајташи Тачи и Харадинај.Елита је то Брале елита!Е, ко све ту спада је посебно питање, али се углавном већина зна у глобалу као и они по локалу.

  9. Kvazi elita jeste uspistavkjena u Beogradu i radi ptotiv interesa države i nacije. Vučić do sada nije dokazao da njoj ne pripada već nsjviše lići na njeno komunističko krilo. Nema Srbiji spasa dok se ne pojavi novi Živojin M. i rastera govna zsuvek!!!

    1. Kakav nerazumljiv komentar.
      Cemu komentarisanje kad smisao (ako ga uopste ima) nije jasan?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.