Vučić: Nikad manje ubistava, nasilja, krivičnih dela, "Oskar" je dobar za Srbiju 1Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji nikad nije bilo manje nasilja, nikad manje ubustava i nikad manje krivičnih dela.

Odgovarajući na pitanja novinara na aerodromu u Batajnici, Vučić je ponovio da oni koji ga optužuju za saradnju sa mafijaškim klanovima „polaze od sebe“ i pitao novinare kako zamišljaju da „jedan predsednik države ima vremena da se bavi kriminalnim poslovima“.

Na pitanje da li treba ipak razjasniti ko je Oskar koji se u beleškama o skaj komunikaciji pominje kao svemogući funkcioner koji može pritiskom na sud, da reši probleme kriminalne grupe Darka Šarića, Vučić je odgovorio da se ponadao da je to on, jer kriminalci „Oskara nazivaju đubretom, smradom i bitangom koji im pravi probleme“.

„O tom Oskaru pričaju sve najgore što će reći da je taj čovek dobar za ovu zemlju i ja sam se ponadao da sam to ja, a onda smo videli u tom istom da govore i o Vučiću i o Oskaru, što mi je bilo čudno… ali nije Oskar učestvovao u komunikaciji niti počinio neko krivično delo“, rekao je Vučić, ali nije precizirao ni ko bi mogao biti Oskar, niti da li to treba istražiti.

Dodao je da se priča kako je neko puštao Šarića iz zatvora, a da je Šarić zapravo već deset godina u zatvoru, dok je pre toga bio slobodan kao ptica.

„Broj krivičnih dela u zemlji nikada manji, broj izvršenih ubistava nikada manji, nasilja nikada manje, ali treba i dodatno raditi na tom pitanju“, rekao je Vučić.

On je ponovo odbacio tvrdnje da postoji plansko preseljenje glasača zbog lokalnih izbora, tvrdnjom da je Srbja jedna izborna jedinica, da svi glasaju po jednom  kao i da se ne mogu ljudi preseljavati na svaka tri meseca.

Na pitanje da prokomentariše reči svog koalicionog partnera Milana Stamatovića da ko ima para može da preseljava ljude i tako osvaja lokalne izbore, Vučić je odgovorio optužbama na račun opozicije, ali konkretnog odgovora niti demantija Stamatovićeve tvrdnje nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari