Aleksandar VucicFoto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije razgovarao sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem, povodom navoda pojedinih opozicionih političara da je EPS formirao paralelnu bezbednosnu strukturu koja je pratila i prisluškivala neistomišljenike i opoziciju, ali i njegovog oca Anđelka Vučića.

Vučić je na konferenciji za novinare u Obrenovcu rekao da će o tome „nadležni organi da pitaju gospodina Grčića“.

„Nisam ga pitao, imao sam pametnija posla. To će da ga pitaju nadležni organi, da li je bilo (prisluškivanja) ili nije. Sigurno će pozvati i (potpredsednicu Stranke slobode i pravde) Mariniku Tepić, mnogo joj hvala što brine o mom ocu“, rekao je Vučić.

On je naveo i da u „opozicionim medijima“, „svaki dan vidi da mu je otac neki drugi čovek“, odgovarajući na novinarska pitanja prilikom obilaska radova na revitalizaciji Termoelektrane „Nikola Tesla B“, čemu je prisustvovao i direktor EPS-a Milorad Grčić.

Policija nije štitila mural nego predstavnike nevladinih organizacija da ne dobiju batine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je laž da je „policija štitila zidove“, povodom intervencije policajaca prilikom pokušaja aktivista nekoliko nevladinih organizacija da prekreče mural Ratku Mladiću u Beogradu.

Vučić je na novinarsko pitanje prilikom obilaska radova na revitalizaciji Termoelektrane „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu rekao da je „policija štitila njih da ne dobiju batine jer bi ih ovi momci zgazili“.

„Policija je uspešno obavila posao i priveli su nekoliko mladića. Prekrečili su (mural), to nije posao za policiju, možda za komunalnu inspekciju ako građani prijavljuju“, rekao je Vučić.

Povodom osuda zbog sprečavanja uklanjanja murala Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, koji je u Hagu osuđen zbog ratnih zločina, iz Hrvatske i EU, Vučić je rekao da oni koji su uputili takve osude „bukvalno nemaju drugi posao u životu nego da mrze Srbe“.

Vučić je naveo da „članica EU Hrvatska“ i sama ima nekoliko murala ratnih zločinaca.

Nemam pojma šta su Narodne patrole

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Obrenovcu da „nema pojma“ šta je neformalna grupa „Narodne patrole“, koja je u proteklom periodu presretala migrante i ometala novinare u njihovom radu.

„Ako neko nekoga maltretira i tuče, taj će završiti iza rešetaka. Monopol nad fizičkom silom ima država uvek i ona je jedina koja je nadležna da provodi zakon u delo“, kazao je Vučić novinarima.

Istakao je da će se država ponašati „pravno“ i prema onima koji misle da ne treba da se ponašaju po zakonu, a koji, kako je ocenio, imaju „podršku“ medija i političara.

„Za državu su svi jednaki pred zakonom i samo takva država može da ima poverenje građana ove zemlje“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari