Vučić o blokadi Gazele: Most prešlo 11.576 građana, obaveštavam narod 26. maja da idemo na izbore najkasnije u septembru 1Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas su obišli mesto Duvanište nedaleko od Smedereva, gde im je prikazan arsenal neregistrovanog oružja koji su od 8. maja građani predali policijskim stanicama, a tom prilikom prokomentarisao je i blokadu mosta Gazela koja se dogodila prošli petak.

Kako je rekao, most je „prešlo 11.576 građana“.

„Ali možemo da vam izađemo u susret, da smenimo celu Vladu i onda idemo na izbore. Ali za to sačekajte 26. maja. Evo ja vam kažem nećete ništa na silu, a što se demokratije tiče, spreman sam da izađem u susret. Nema problema, obaveštavam narod 26. maja, idemo na izbore. Izbori najkasnije u septembru i nema filozofije, izbori u septembru.“, rekao je on.

Vučić je poručio da od zahteva da imamo manje nasilja „preduzimamo mere“, kao i da su to veoma ozbiljne mere.

„Ja imam obavezu da poštujem svaki skup, tamo gde se skupi 5, 10 ili više hiljada ljudi kao što je bilo na dva poslednja protesta. Ne pravim razliku među građanima, moje je da obratim pažnju na njihove zahteve i da vidim šta je to što možemo da napravimo i učinimo“, izjavio je Vučić u Smederevu.

Podsećamo, veliki broj građana izašao je u petak na drugi protest protiv nasilja u Beogradu, koji je bio još masovniji od prvog.

Građani su se okupili na platou ispred Skupštine Srbije, a potom su krenuli u šetnju do mosta Gazela, koji su blokirali.

Dok vlast omalovažava brojnost demonstranata, fotografije i snimci potvrđuju da je u pitanju jedan od najmasovnijih protesta u poslednjih 15 godina.

Kolona se praktično u jednom momentu prostirala od Mostarske petlje sve do iza Beograđanke Ulicom kneza Miloša.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je ranije organizatore protesta da blokada mosta Gazela podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti, i da će shodno tome policija preduzeti određene mere, objavio je portal Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari