Vučić o promenama oko bolovanja: Prihvatili smo kritike javnosti, do 30 dana bolovanja bez komisije 1Foto: printscreen / RTS

Vučić je u obraćanju javnosti u palati Srbija prokomentarisao i najave ministarke zdravlja Danice Grujičić o novim pravilima o odlasku na bolovanje.

„Prihvatili smo deo kritika javnosti, saslušali smo ljude, povećavamo umesto 15 biće 30 dana bolovanja bez komisije“, rekao je Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare naveo da je utvrđeno da se 57. i 58. dana „naglo oporavi 91 odsto onih koji uzmu bolovanje“.

Prema njegovim rečima, mediji su namerno prećutali da je Grujičić rekla da bolovanje od 15 dana bez komisije neće važiti za onkološke pacijente, osobe sa invaliditetom, trudnice i pacijente koji su operisani.

Govoreći o bolovanjima koja ljudi uzimaju da bi se bavili poljoprivredom, poput branja malina, Vučić je ukazao i na problem lažnog prijavljivanja poseda i uzimanja subvencija od države, jer su satelitski snimci utvrdili da se radi o pola miliona hektara koji su prijavljeni kao poljoprivredno zemljište, iako su to šume ili parcele gde ništa nije zasađeno.

Državu takvi opljačkaju za 80 miliona evra godišnje, a do sada smo pronašli više od 20.000 lica koja su lagala da imaju njive, precizirao je on, najavljujući da će se akcija otkrivanja takvih nastaviti.

Kako je prethodno najavila Ministarka zdravlja Danica Grujičić nova pravila oko bolovanja bi značila da niko ne bi mogao da ide na bolovanje duže od dve nedelje bez odobrenja komisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari