Vučić o protestu N1 i Nove S: Ne mogu da vam objasnim koliko se neko potresao što medijski i fudbalski tajkun hoće još da zaradi 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle bilateralnih sastanaka koje je imao u okviru Samita EU-Zapadni Balkan u Tirani.

On se osvrnuo na to što su televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra prestale da emituju reodvni program. Podsetimo, program je zamenio telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka “Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija”, prenosi Nova.rs.

„Mislim da je važno da se kaže da niko nije zamračio izveštavanje, već da su to sami uradili. Ako oni sami imaju problema sa izražavanjem, to je onda problem za njih i njihovog vlasnika. Ja ne veurjem da se oni bore za vas ukoliko imaju problem u izražavanju, a ako se bore za sebe, onda je to problem za njih jer im vlasnik ne dozvoljava da na slobodan način izražavaju svoju volju. A zašto danas? A vi to kao ne znate? Ne mogu da vam objasnim koliko se neko potresao što medijski i fudbalski tajkun hoće da još malo zaradi. Ništa posebno, ali sam saglasan da treba da se razgovara o tim medijima gde je evidentna medijska nesloboda i gde postoje loši pokušaji imitiranja Mile Štule, kao i mnogih drugih“, odgovorio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari