Vučić pred građanima Sjenice postavljao pitanja republičkim funkcionerima koje je poveo sa sobom 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa građanima Sjenice o planovima i projektima koji su planirani za naredni period.

Vučić je ponovio sve što je ranije danas govorio, a to je da će Sjenica dobiti najmoderniju i najskuplju školu, da će u Dom zdravlja biti uloženo šest miliona evra, da će biti izgrađen 51 kilometar auto-puta od Duge Poljane do Požege, da će se uraditi kanalizacija i vodosnabdevanje kao i stabilno snabdevanje strujom, i da će sve biti završeno u naredne četiri godine.

Vučić posle potpisivanja ugovora u Sjenici: Biće ulaganja u ovaj kraj kakva nisu bila od 1945. godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v. d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor ogranka u Srbiji Kineske korporacija za puteve i mostove CRBC Džang Siaojuan potpisali su danas ugovor o izgradnji autoputa na deonici Požega – Duga Poljana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle potpisivanja ugovora u Sjenici da je to deonica od oko 75 kilometara i da je 51 kilometar u tunelima i mostovima i da prolazi preko Požege, Arilja i Ivanjice i izlazi između Sjenice i Novog Pazara, kod Duge Poljane.

Prema njegovim rečima, ta deonica puta koštatće oko 1,5 milijardi evra.

Vučić je rekao da će time Beograd biti na dva sata od Duge Poljane i da je to razlika dva i po do tri sata u odnosu na situaciju danas i da će to značiti i za Sjenicu i Novi Pazar po pitanju privrede, ali da će značiti mnogo i za povezivanje sa Crnom Gorom.

On je rekao da taj put treba da bude završen za četiri godine i da se nada da će i Bosna i Hercegovina napraviti put od Kotromana do Sarajeva i da bi to značilo u kontekstu povezivanja dve zemlje.

Vučić je dodao da će 10 miliona evra biti uloženo u školu „Svetozar Marković“ u Sjenici sa olimpijskim bazenom, da će biti rekonstruisan i dom zdravlja, kao i dalekovod, a da vrednost projekta za vodu iznosi više od dva miliona evra.

„Biće to ulaganja u ovaj kraj kakva nisu bila od 1945. godine i uopšte ne preterujem kad to kažem“, dodao je Vučić.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da kineska poslovica kaže da ako neko želi da bude bogat prvo treba da izgradi put i da veruje da će izgradnja puta doprineti ekonomskom razvoju tog kraja.

Ona je rekla da je razumela da će izgradnja te deonice biti komplikovanija od deonice Požega – Preljina.

„Zahvaljujemo na poverenju u kinesku kompaniju i tehnologiju“, rekla je ambasadorka.

Vučić o izjavama opozicije da će pobediti na beogradskim izborima: To su sve besmislice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sjenici, povodom izjava predstavnika opozicije da veruju u pobedu na beogradskim izborima, da su „to sve besmislice“.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma sa kineskom kompanijom CRBC za izgradnju auto-puta od Požege do Duge Poljane rekao da se opoziciona Stranka slobode i pravde (SSP) ne poziva na neko „pravo“ istraživanje javnog mnjenja prilikom davanja izjava da će opozicija pobediti na izborima u Beogradu.

„To su sve besmislice. Izbore ćemo imati 3. aprila (2022. godine) sve ćemo tada da vidimo. Oni znaju da će da izgube svuda i zato već danas govore kako će neko da pokrade te izbore“, rekao je Vučić.

Vučić o dugovima za struju Sjenice, Novog Pazara i Tutina: Moguć reprogram a porez mora da se plati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sjenici da se problem velikih dugovanja za struju javnih preduzeća u tom gradu, kao i u Novom Pazaru i Tutinu, može rešiti kroz reprogram ali da država „još nikome porez nije oprostila“.

Vučić je, tokom razgovora sa građanima, predstavnicima mesnih zajednica i javnih preduzeća u ovim opštinama, rekao da „ne postoji mogućnost da se otpiše porez, koji mora da se plati“, povodom toga što te tri opštine za struju duguju polovinu od oko 700 miliona dinara, koliko je ukupan dug prema EPS-u svih gradova, opština i javnih preduzeća u Srbiji.

„Ne možete ništa da uradite jer imate mesečnu obavezu da plaćate velike kamate. Samo za struju tri opštine duguju 400 miliona dinara, skoro četiri miliona evra“, rekao je Vučić i dodao da je taj problem u opštini Sjenica moguće rešiti prebijanjem duga JP PEU „Resavica“ prema opštini.

Vučić je u razgovoru sa građanima najavio i da će biti „različitih vrsta promena u državnim organima“.

On je rekao da je njegova poseta Sjenici „van izborne kampanje i da neće doći u izbornoj kampanji“, ali da ljudi kada izađu na izbore treba da gledaju „da li je neko uradio put, kanalizaciju, vodovod“.

Predsednik Srbije razgovarao je danas sa građanima o planovima i projektima koji su planirani za naredni period duže od tri sata.

Sa Vučićem su u Sjenici bili i direktorka Elektromreže Jelena Matejić, direktori EPS-a, Puteva Srbije i Srbija gasa Milorad Grčić, Zoran Drobnjak i Dušan Bajatović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, koji su pred građanima odgovarali na Vučićeva pitanja o početku ili ceni radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari