Vučić u Nišu: Nisam video bilbord, ne znam ko ga je uradio i ne znam ko je vlasnik hotela 1Foto: Vesna Torović

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je večeras u Nišu da “nije video“ gigantski bilbord sa njegovim likom na najvećem gradskom hotelu „Ambasador“, ali da je “zahvalan svakom ko je nešto pristojno napisao” o predsedniku svoje države i rezultatima njegove politike.

„Nemam potrebu za svojim plakatima i posterima, ionako sam sve matoriji i ružniji, mada nije važno kako ko izgleda. Meni nisu potrebne moje slike od pet, 15 ili 20 metara, već su mi potrebne slike bolnica, kliničkih centara, auto puteva, pruga i mnogo drugih stvari koje smo uradili. Potrebne su mi slike uspeha Srbije“, rekao je Vučić, koji je danas došao u trodnevnu posetu Nišavskom okrugu.

Predsednik Srbije je kazao da vlasnik hotela Ivan Spasić, koji je rekao da ogromni bilbord na fasadi predstavlja “znak dobrodošlice i zahvalnosti Vučiću”, postavljanjem bilborda „nije učinio neko krivično delo ili neko zlodelo“.

„ Čovek je pokazao poštovanje zbog sedam fabrika koje su u proteklih nekoliko godina došle u Niš, novog Kliničkog centra, puteva, pruga, povećanja plata i svega drugog i ja ne vidim u tome ništa loše“, rekao je on, dodajući da vlasnika hotela ne poznaje, da u tom hotelu neće spavati tokom službenog boravka u Nišu, ali da će tamo rado svratiti da popije kafu kad bude imao vremena.

Vučić je kritikovao „one“ koji na Guglu proteklih dana samo zbog postavljanja bilborda pokušavaju da snize rejting ovog hotela.

On je kazao da „ne razume histeriju“ koju organizuju neki mediji, kao i političari, koji su za razliku od njega zatvarali, a ne otvarali fabrike u Nišu.

Na staklenoj fasadi hotela “Ambasador”, koji je jedan od simbola Niša i najviši hotel u gradu, sa 15 spratova, postavljen je gigantski bilbord sa Vučićevim likom i porukom “Dobro došao predsedniče”.

Građani koji su kritični prema politici aktuelne vlasti ili činu postavljana takvog bilborda na jednom od simbola grada su nakon toga na Guglu masovno počeli da daju najniže ocene za kvalitet ovog hotela, zbog čega je njegov rejting pao sa ocene 4,6, koju je imao pre nekoliko dana, na 1,7, koju je imao danas.

Iz Srpske napredne stranke je, međutim, stigla naredba njenim članovima da na Guglu masovno daju najviše ocene za ovaj hotel, da uz to pišu afirmativne komentare, pa da sve to slikaju, a skrinšotove pošalju organizatoru akcije.

Ovakva naredba na SNS viber grupi pojavila se na društvenim mrežama.

Organizator akcije, čije ime nije vidljivo, označio je građane koji obaraju rejting hotelu na kojem je „najveći bilbord na svetu posvećen našem predsedniku Vučiću“ kao “ološe”.

Građani su na društvenim mrežama, takođe, izračunali da izrada i postavljanje ovog bilborda, za koje su inače korišćena vozila i radnici JKP Parking servisa, kao i alpinisti, košta od 19.500 evra- ukoliko su korišćeni jeftiniji materijali, do 60.000 evra, ukoliko su upotrebljeni skuplji.

Iz kabineta gradonačelnice Dragane Sotirovski Danasu su uskratili odgovor na pitanje da li je Grad platio bilbord sa likom Vučića, a ukoliko jeste koliko on košta.

Poverenik SNS za Niš Bojan Bajagić takođe nije odgovorio na naša pitanja da li je stranka i u kom iznosu finansirala postavljanje bilborda.

I nadležni u JKP Parking servis odbili su da odgovore po kom osnovu su to radili i ko plaća njihovo angažovanje.

Predstavnici Stranke slobode i pravde i Pokret Dveri ocenili su da je bilbord “monstruozan”, da “ovakvo poltronstvo svet nije video” i da je neophodno da se saopšti njegova cena i izvor finansiranja.

Prema njihovoj tvrdnji, jedan od ključnih razloga za njegovo postavljanje je želja gradske SNS vlasti da se dodvori svom šefu, koji je njome “nezadovoljan”, jer je “neuspešna, nestručna i poznata po gafovima”.

Bez konkretnog odgovora da li je zadovoljan gradskom vlašću u Nišu

Vučić nije konkretno odgovorio na novinarsko pitanje da li je zadovoljan i kako ocenjuje rad gradske vlasti u Nišu i da li među niškim naprednjacima i dalje ima sukoba, kao prethodnih godina.

On je kazao da je zadovoljan finansijskom stabilizacijom grada, koji je pre više od pet godina bio u velikim dugovima, a da je tome doprinelo i Ministarstvo finansija.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari