Vučić: Uskoro kreće izgradnja nacionalnog stadiona 1Foto: Twitter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da uskoro kreće izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu.

Čim krene izgradnja stadiona, konkurisaćemo za finale Lige šampiona, rekao je Vučić, koji je u Mionici otvorio sportsku Halu.

Govoreći o ulaganjima u Srbiji, Vučić je ukazao da je teško da država ulaže u sve delove zemlje podjednako.

Morate da ramišljate i o stranim investitorima i svemu drugom, rekao je Vućić i dodao da nije realno kazati da ćete isto ulagati u Novi Sad i Beograd, a kamoli o druge delove Srbije.

Kada smo krenuli u projekat Beograd na vodi, podrška građana je bila 20 odsto, a danas je dve trećine, što su pokazali i rezultati izbora, rekao je Vučić.

Na kraju, istakao je Vučić, sve moje izmišljotine postadoše stvarnost, a ono što su kritičari govorili velika laž.

Kada sam pre tri – četiri godine dolazio u Mionicu, malo ko mi je verovao kada sam govorio da ozbiljno i odgovorno radimo i da ćete imati veće plate i penzije. Imaćete pre kraja godine veće plate i penzije, one će se iz godine u godinu poevćavati, javni dug će da pada, a čuvaćemo mir i stabilnost, poručio je Vučić.

Vučić i dodao da je u halu uloženo 130 miliona, od čega je 50 miliona izdvojila vladina Kancelarija za javna ulaganja, a ostalo je uložila opština Mionica.

Predsednik Srbije izjavio je da će građanima predložiti ono što misli da je najbolje rešenje za Kosovo i Metohiju, a da će sve što on uradi opozicija da kritikuje.

„Neka oni rade svoj posao, neka rade šta hoće, moj posao je da radim u interesu građana, što i činim, da se borim za zemlju. Predložiću narodu ono što mislim da je najpametnije i najbolje, posle stotina i stotina noći, razmišljanja i sagledavaja svega, i pre svega pogleda u budućnost i onoga kako Srbija treba da izgleda u budućnosti, a čuvajući interes Srbije i našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

Opozicija nema predlog rešenja za Kosovo i, kako je rekao, „jedino što znaju je da su protiv svega“.

Vučić je poručio opoziciji, koja je čestitajući državni praznik Francuske pozvala na pad TV Bastilje, da neće dozvoliti nikakvo novo nasilje.

Što se pada TV Bastilje tiče, dodao je da je sada jasno da se 2000. nije običan narod ušao u skupštinu.

Bilo je naravno i naroda koji je bio nezadovoljan tadašnjom vlašću, ali tu su učestvovali i stručni, školovani lopovi, koji su znali šta kradu, rekao je Vučić.

Bez komentara ne presudu Jedinici za specijalne operacije

Uvek sam govorio da nemamo pravo da se mešamo u samostalnost pravosuđa, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, upitan o presudama za pobunu Jedinice za specijalne operacije.

Ne mogu da komentarišem presudu, jer nisam imao uvid u nju, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari