Vučić uvredio sve koji su bili spremni da poginu za svoj narod

Sreto Malinović, brigadni general Vojske Srbije u penziji, odgovara premijeru na optužbe da je "Nato i žuti general"

Ostavite komentar


  1. Poštovanje za gospodina generala. Kamo sreće da ima više takvih ljudi. Shvatam potpuno njegovu reakciju ali da sam na njegovom mestu nebih pridavao mnogo važnosti napadima koje dolaze sa te strane. Dela ostaju a lavež vetar odnosi.

  2. G-dine Malinovicu, i ja sam vam zamerio sto ste se pojavili na izbornoj skupstini DS kako vi rekoste kod Sutanovca.Koliko je meni poznato, dok ste bili sa sluzbom u Vojsci, niste smeli biti clan ni jedne politicke stranke ili partije.Vi ste sada penzioner pa je sada druga prica.Preporucio bih vam da pogledate oglas u valjevskom listu **Napred** gde se valjevski advokat Luka Acimovic javno odrekao clanstva u DS jer ne vidi njenu perspektivu na celu sa Draganom Sutanovcem.Bio je clan DS 26 godina, od njenog ponovnog obnavljanja 1989. godine.
    Da rezimiram, niko vama ne osporava da ste ratni vereran i heroj koji se borio za svoj narod i Srbiju.Daleko od toga, ali mi smeta drustvo u kome ste sada i onda nemate pravo da se ljutite ako vas nazivaju **zuti general**Bas zbog te svoje herojske proslosti, licno smatram, da ste zalutali politicki.A ko ne zna da primi dobronamernu kritiku, nemoj ni da se bavi politikom.

  3. Ne bih da ispadne da branim Vucica (mada mu moja odbrana nije ni potrebana) niti da napadam ovog heroja nase vojske ali cinjenica jeste da je on svojom voljom otisao na inaguraciju predsedinka Demokratske stranke,iste one koja se sada zalaze za ulazak Srbije u Nato pakt….onaj Nato pakt protiv koga se on borio.

  4. Bilo je gubitaka i u vreme dok je gospodin Malinović bio aktivan, pa niko nije napadao njega i najvišu komandu da su odgovorni. Sve se prepušta tužiocu, a on odlučije. Gospodin Malinović je ponizio svoje kolege, članove komisija koje su radile uviđaj i sastavile izveštaj. Da li on to sumnja u njihovu stručnost?

  5. Premijeru je bolje da ćuti. Dok je general 1999. branio zemlju, hrabri Aleksandar Vučić se u podrumu Mašinskog fakulteta u Beogradu, krio iza studenata i zaposlenih kojima je naređena radna obaveza i služili mu kao živi štit. Sramota.

  6. Veoma mi je drago što se botovi javljaju i ne zameraju stavove generala Malinovića u vezi afere helicopter, već zameraju s kim se on druži u slobodno vreme. Da li isto tako generalima u penziji Draganu Vladisavljeviću, Vasi Gujiću, Aleksandru Živkoviću, Slavoljubu Dabiću, Ljubomiru Nikoliću zamerate stranački SNS aktivizam. I da li zamerate moralnost? U aktuelno vreme nemaštine, gde radnici štrajkuju glađu, dotična gospoda primaju i penziju i platu od istog poslodavca – od države. I tu postavljamo problem moralnosti tih oficira, a ne legislative. Mislim da je nemoralno da država isplaćuje povlašćenima stranačkim poslušnicima dve vrste primanja, dok mlada generacija preživljava na roditeljskim platama i beži iz zemlje. A Sreto Malinović (koji nikad nije odbio da leti i koji se nikad nije skamenio od straha kao neka gore pomenuta gospoda) živi ponosno samo od svoje penzije!!! I nemojte da ga dirate!!!! Ne dirajte heroja, jer Srbija to ne prašta!!!

  7. Svako čini ono što misli da je najbolje da se uradi za državu, da bi išla u boljem smeru i da bi bila ekonomski stabilnija.

  8. Ja se iskreno nadam da niko vise ni za koga nece morati da gine. I bas mi smetaju ovakve "patriotske" izjave, valjda mi se smucile za vreme Milosevica.

  9. Cinjenica je da je podrazao DS, stranku kojoj se vise ne zna ni predsednik, niti program. Zalaganje za ovu zemlju niko ne spori, ali bi gospodin trebao da se ogradi od DSa, a cini mi se da on to nije ucinio.

  10. U čemu je težina odlaska jednog penzionera na bilo koji stranački skup? I Vučić posebno njega adresira, i to nazivajući ga NATO generalom, iako sam tiho priželjkuje članstvo Srbije u toj organizaciji. Demagogija i hipokrizija.

  11. Niko ne dovodi u pitanje to da li ste vi heroj ili ne..ne vidim nikakav los komenatr ovde.. znamo vec kako se u narodu kaze za clanove DS-a, tako da "zuti general" ne bi trebalo da vas vredja, ako ste vec vidjeni uz Sutanovca..

  12. Svaka cast generalu al nije u redu sto je imao veze sa demokratskom strankom.Vucic sigurno dobro zna zasto mu je takve reci rekao.

  13. Milanovićeva spremnost da bude hrabar je uvek osujećena, uvek je bio u kancelariji da druge pošalje na zadatak.

  14. vučić nije informisan šta se dešavalo za vreme nato agresije, tad je bio zauzet biranjem novih zavesa za stančugu koju je sam sebi dodelio u ime države!

  15. Nagledao smo se raznih generala po bivšoj Jugi. Obične ulizice i kukavice, čast izuzetcima. Ne verujem im ni reč!!!

  16. Pa za ime Božje koga vi botovi prozivate?Pa da li imate i malo morala.?Vi prozivate ljude a većina se vas ili krila u vreme rata ili vaši roditelji. Vaš vođa je tada imao drugu ideologiju a i vi… Izdao je kuma, okrenuo se za 180stepeni,samo šatro… Vi sudite ljudima, prozivate, morališete. Ma a u fiderzen….

  17. Ako se,,lider,,Balkana,a i,,šire,,usudio da ovog čoveka nazove,,Žutim ili NATO,simpatizerom,, pitanje je za botindustrujalce kojom bi se BOJOM mogla opisati sva,,,,vizija,, njegovog,,minulog rada, za,,Veliku Srbiju s granicamaK,K,V I Sve ONE SILNE POSTRADLE DUŠE Pri,,Dobrovoljnom mobilisanju,, pa SE SVE,,TETEPROMPTOVANE,, NAĐOŠE Da,,Spasavaju ,,UGLED ,,Iz Keramičarskih i kafedžijskih,,Bizmisovskih,,ZAKLONA,napravljenih od starih i ,,dokazanih,, starih sadrugara,,..Za ovakve napreDno lansirane ,,spasioce,,mogu da glasaju i 99% po,,statistiki,,Za onih 1% ,,Još se,,traga,, najnovija fenomenalna izreka Danas,a.Učešće ,,saglasnika,lidera ,,u danasovim sajtovima samo je neoborivi dokaz koliko se,,poštuje,, svako razumno ,činjenično stanje a ne botvisanje na ,,najvišem ,,NIVOJU,.

  18. Vidim u komentarima borba izmedju zutih I vucicevaca, koja je razlika ??? U vezi ispovesti Milanovica, stvarno sta vojnik ima sa politikom ? Drugo, pismen covek ne mora da znaci I inteligentan, Sutka je I Miroslav davno procitao,i sva deca ali sta ce ? Za zeta uvek pecenica, a ovaj sto ga proziva…zaebo Sutka, jaci u izdaji.

  19. Naš vodja je jedini licencirani demokrata u ovoj zemlji kome je dozvoljeno da zapljune koga god hoće i kad god hoće.

  20. Poznajem uvazenog Sretu od mladih dana i nije bas ovako kako se pise. Njegova ucesca u ratovima(nevadjenje iz ratova od 91.-99) svode se na puko samohvalisanje. Naime 91. i 92. godine u cinu porucnika i nije mogao niti znao daista znacajnije da uradi osim da prati vodju i izvrsava naredjenja. 95. g. je proveo kraci period u VRS i tu je nesto i radio samo se ne zna na kojim tipovima i koju vrstu zadataka ,mada su ga tadasnje staresine verbalno hvalile. Pitanje je zbog cega nije ostao u Vi PVO RS. 99. g. kao k.t puka samo je izvrsavao unapred definisane i izdate (u miru pripremljene), zadatke pretpostavljene komande.Kasnije do dobijanja cina brigadnog generala radio je u skladu sa cinom .,tj razmisljao na brigadnom nivou. Hvaljenje medaljom casti koju je dobio svaki drugi ucesnik u agresiji99. govori o samoreklamerstvu i ne sluzi mu bas na cast…O njegovoj NATO naklonosti ne treba raspravljati posto je Sreto isuvise *mali*da bise njime bavili.

  21. Argumentum ad hominim je metod kada se u raspravi umesto što se na nečije tvrdnje odgovara protivargumentima , ide ĐONOM na njegovu ličnost. E to upravo radi i premijer Vučić. Svekolike poznate cirkusijade kao Feketić, pa zasedanje vlade u Kolubari, pa u Niškoj Kasarni, pa prijemi građana u Vladi Srbije, pa vožnja šleperom kroz tunele i još mnogo toga ima za svrhu jedino njegovu ličnu promociju, da se fascinira neuki plebs i pridobije polupismena zbunjena, sluđena i neobrazovana naprdnjača glasačka mašina. Istu svrhu je imala i helikopterska akcija o kojoj je ovde reč, stim što se ona nažalost završila tragično. U najmanju ruku je skandalozno što niko za to nije snosio odgovornost i što je na kraju sve prekrio "ruzmarin, snjegovi i šaš". I sada kada neko kao ovaj uvaženi general čačne tu temu onda ga napadaju i tuku iz svih kalibara, od premijera pa do njegovih brojnih besprizornih i anonimnih botova. I pored svih besmislica zamera mu se što se učlanio u "žute" i što se kao general uopšte bavi politikom. Zaboravljaju pri tom da su stari Grci, one ljude koje ne interesuje politika nazivali IDIOTIMA. I ne znaju za zakonitost da ako se ti ne baviš politikom, baviće se ona tobom, sve dok ti kožu ne odere s leđa!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. i 16. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.