Vukosavljević: Pretplate za rijaliti 1Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević Foto: Fonet/Beoinfo

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević založio se večeras da rijaliti programi budu predmet posebne pretplate i naglasio da mu smeta što se sada emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom.

Vukosavljević je na tribini u Beogradu „Je li stvarno lepše sa kulturom“, rekao kako je svestan da rijaliti programi postoje i u svetu, ali da smatra bi bilo bolje kada bi takve programe emitovali isključivo posredstvom plaćenih kanala, a ne na nacionalnoj frekvenciji.

Nacionalna frekvencija je javni resurs, istakao je Vukosavljević i dodao da se zalaže za to da rijaliti programi budu predmet posebne pretplate.

„Smeta mi što se ta vrsta sadržaja emituje na kanalima sa nacionalnom frekvencijom“, istakao je Vukosavljević, koji smatra da su „rijaliti programi sramota za medijsku scenu“ i da „duhovno i mentalno uništavaju jedan narod“.

Vukosavljević smatra i da se rijaliti programi ne mogu opravdati stavom da „to narod želi“.

„Ovo nije narod ludaka“, rekao je Vukosavljević i naglasio da njegovo ministarstvo nema ovlašćenja i da je za regulisanje tog pitanja nadležno Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

Na konstataciju voditelja tribine Aleksandra Đuričića da REM ne radi svoj posao, Vukosavljević je odgovorio da je to druga tema.

Ministar Vukosavljević je dodao i da se u rijaliti programima plaća protagonistima takvih emisija „da rade stvari koje rade“ i da je to „sramota za medijsku scenu“.

Glumac Branislav Lečić u propagiranju rijaliti programa vidi političku nameru, a sve radi ispunjavanja partijskih i ličnih interesa.

Prema Lečiću, takva vrsta programa „srozava kredibilitet čoveka“ i „ubija snagu jednog naroda“.

„Kultura nema šanse bez političke podrške“, ocenio je Lečić, ukazujući da kultura nije nikada bila u fokusu nijedne vlasti u Srbiji.

Bivša ministarka kulture Nada Popović Perišić smatra da kulturu ponovo treba uvesti u škole i da je greška što je ona isključena iz obrazovnih programa.

Direktor Beogradske fiharmonije Ivan Tasovac sugeriše da je u kulturi najvažnije imati dobar sadržaj i da bez toga ne pomažu nikakve kampanje.

On je rekao i da je Beogradska filharmonija rasprodala karte za predstojeću sezonu i da uvodi dodatne termine za koncerte.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vukosavljević: Pretplate za rijaliti”

  1. I pretplata ali i najmanje petostruko veći porez za emitere, i da taj porez plaćaju najkasnije tridesetog dana u mesecu za prethodno mesec, s tim da onaj ko emituje rijaliti a ne plati ovaj porez u tom roku odmah gubi frekvenciju.

  2. Konacno da Vlada podrzi Predsednika drzave da Naroda Srbije Bude bolji I da we vaspitanja sa kulturnim performance I dogs Shakira a ne sa nekulturnimz nevaspitnim I prostackim performance Pinka I Prove Tv sa Nacional I’m frekvencijama!!!???

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.