Vukosavljević: Stavljam tačku na prepisku sa Mitrovićem

Ostavite komentar


  1. Savršeno kulturan, gospodski i apsolutno opravdan komentar ministra! Svaka čast! Tako postupa pravi intelektualac !

    1. se slazem. Samo me brine sto smo kao narod uglavnom primitivci, pa je vecini mnogo blize Mitrovicevo prostacko bulaznjenje, nego kulturan i smislen ministrov odgovor.

  2. SVAKA CAST…prvi put i konacno da neko na tako kulturan, vaspitan nacin kaze prave stvari…podrska kulturi i preuredjenju TV prigrama u celoj Srbiji

  3. Господине министре, да ли сте чули за реч порез? Порез је алатка у рукама сваке владе којом врло лако може да спроводи своју политику. Не треба никоме бранити да производи и пласира шунд али шунд треба опорезивати по таквој стопи да се произвођачу мање исплати шунд него квалитетан програм. Не прави Митровић ријалити програме да би заглупљивао народ већ да ди се преко реклама које се провлаче кроз њих енормно богатио. Уместо 20% одрежите 80% пореза на добит онима који праве шунд и видећете како ће брзо нестати. Наравно, претпоставка је да Митровић и слични уопште плаћа порез и да га плаћају на остварени а не фиктивни приход који умањују манипулацијама. Али, и томе има лека – шаљите им пореску инспекцију сваког дана као што шаљете у „Јужне новине“ и друга места којима хоћете да загорчате живот. Или дајте оставку ако за то не можете да се изборите у влади и странци којој припадате.

    1. Тзв опорезивање шунда је немогуће јер није поткултура већ меинстрим а и супротно је закону о забрани дискриминације. Нажалост тако је. Али промена закона по ком би забавни програми били ускраћени за националну фреквенцију је могућа.

  4. Свака част министре! Сопштењем сте му шамар опалили.

  5. NAPOMENA: Pisac KOMENTARA nije član nijedne političke stranke ni organizacija. Saradnik lista od osnivanja. Miroslav B Mladenović Mirac. Vlasotince, Srbija
    _P-S Nisam još primetio objavljivanje komentara, ali se zato objavljuju PARTISlist „Danas“ i sve nas, jer KULTURA je deo sviju nas nasušna potreba duhovnog opstanka.KO-GRUPNO INTERESNI, što je loše i za

  6. Zeljko Mitrovic ocigledno ima jaku podrsku onoga ciju je podrsku ministar Vukosavljevic poceo da gubi.

  7. Puna podrška ministru kulture u pogledu izbaciivanja nemoralnih sadrćaja sa programa drćavnih televizija i tabloida,a privatnim televizijama dozvoliti takve programe posle pola noći zbog širenje nemorala međđu decom i omladinom u Srbiji, sa naplatom poreza kao šunda u kulturi(sa šund muzikom)

  8. Premijerka nije smela ni a da kaže u njegovu odbranu a kad se svemogući vrati, pašće berba ušiju zbog napada ministra na njegovog PR-a i njegovu televiziju koja služi za zaglupljivanje naroda, pljuvanje nedodirljivog po političkim i svim drugim neistomišljenicima i skretanje pažnje sa očajnog stanja u državi na razne gluposti. Smeniće ministra za primer ostalima da niko ne sme da mu dira PR-a.

  9. Zbog rijalitija Pink ne gledam već nekoliko godina, jer kada ga gledam vidim da pokušavaju da od nas naprave ne obične ovce, nego retardirane. Ljudi moji, ubi nas neznanje i nesposobnost, neobrazovanost i političpka neprosvećenost. Puna podrška za ministra Vukosavljevića, iako čitam u današnjim medijima da je bio pičvajz na Vladi zbog njegove izjave. Pa, zar smo dotle došli da ministar ne sme da kaže javno da se zalaže za poštovanje i razvijanje trajnih ljudskih vrednosti, a ne neukusa i nemorala, da ne sme da predloži da se drastično poveća porez za nešto što unižava dostojanstvo svakog čoveka?

  10. Ministar se odvazio dok su u Kini da nesto pokrene.Ali kako kada juce premijerka ili premijer,sta li je dade izjavu da je DJilas kriv,on je uveo rijaliti,pa pomenu i velikog brata.To je bio njen odgovor na pitanje da li treba ukinuti i oporezovati ovakve emisije na nacionalnoj frekfenci.
    Jasno je poslala poruku sta je stav drzave i kakav joj je program potreban i kakvi ljudi.Trebs sto vise zamagliti stvari da bi bi se ostvario plan propasti i osiromasenja.A ministar bi bio ozbiljan ako stvarno misli sto govori jedino da da ostavku ako ne moze da sprovede to sto bi trebalo.

  11. Ministre, našao si mustru sa kojom ćeš voditi polemiku u javnosti?! Ž.Mitrović je prava slika i prilika ove jadne Srbije.

  12. Neki suštinski komentari ovde nisu objavljeni, ali zbog pokolenja moralno sam dućan da upozoruim da rilijaliti šou zaglupljivanje naroda i da treba na svim televizijama i tabloidima sve ukinuti, pogotovu na državnim koji truju duhovno omladinu u iskrivljenoj svesti značaja zdravih ličnosti za život u porodici i društvu. Treba svi da se potrudimo da zajednički se napravi GRANICA ispod koje se ne treba dozvoljavati u sadržćajima, iz kojih eraste i naseilje i biološki nestanak u Srbiji. Čudi mi ponašanje Premijerke i Presednika Aleksandra Vučića, koji ima decu-a dobro poznajem kao pedagog koliko takvi primitivizmi negativno utiču na negativno odrastanje dece(postaju agresivna i gube svakki smisao za ktreativnost, druželjublje i postaju sebični i bahati što je veliki problem i za roditelje, školu i društvo). Miroslav B Mladenović Mirac, Vlasotince, Srbija

  13. Postoji izreka „Pametniji popusta“, ali i njen nastavak „Kada bi pametniji stalno popustali, svetom bi ludi vladali“. Bojim se da se to upravo desava kod nas, da su se pametni povukli, a ovi drugi masovno isplivali i zavladali u gotovo svim oblastima zivota. Pogledajte samo ko je sve u delegaciji koja je otisla u Kinu!

  14. Ministar Kulture je pokazao da je kulturan.Jednostavno ne zeli da se spusta na primitivni nivo.To podrzavam.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.