Vukosavljević: Stvaranje što boljeg okruženja za nesmetan rad medija 1Foto: FoNet / Ministarstvo kulture i informisanja

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da se ne slaže sa nekim delovima pojedinih izveštaja međunarodnih organizacija, koji se odnose na stanje medijske scene u Srbiji.

Istakao je da Ministarstvo ulaže napore da se stvori što bolje okruženje za nesmetan rad medija.

On je na sastanku sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za obrazovanje i kulturu Mari Rojs ocenio da se ostvarivanje medijskih sloboda u Srbiji temelji na jasnim i demokratskim zakonskim okvirima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema njegovim rečima, usvajanjem nove Medijske strategije, koje se očekuje uskoro, unaprediće se regulatorni okvir u oblasti informisanja.

Vukosavljević i Rojs su se složili da buduća saradnja prvenstveno treba da bude usmerena na oblast zaštite kulturnog nasleđa i da postoji dodatni prostor za razmenu sadržaja iz oblasti savremenog stvralaštva.

Ocenili su da operacija „Vazdušni most“, istorijski događaj spasavanja više od 500 američkih pilota tokom Drugog svetskog rata u Pranjanima, nosi snažnu poruku bliskosti i govori o delikatnim okolnostima koje su povezale dva naroda u zajedničkoj borbi protiv nacizma.

Taj čin potvrdio je da dva naroda neguju iste vrednosti, a razmotrena je mogućnost da se ustanovi priznanje koje bi se dodeljivalo pripadnicima srpskog i američkog naroda za dostignuća u kulturno-prosvetnoj saradnji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari