Vuletić: Vučić je duboko nestabilna ličnost 1foto: Srđan Stevanović Starsport

– Način na koji Aleksandar Vučić godinama opšti sa svima u svom okruženju ukazuje na jednu sociopatsku, kukavičku, anksioznu i duboko nestabilnu ličnost opterećenu teškim frustracijama – ocenjuje za Danas Vladimir Vuletić, profesor prava i osnivač pokreta „Crno na belo“, upitan da prokomentariše način na koji predsednik Srbije razgovara sa novinarima, ali i kako se obraća političkim protivnicima.

Naš sagovornik dodaje da se lični režim koji je uspostavio Vučić ogleda u potcenjivanju, nipodaštavanju i psihološkom gaženju potčinjenih, „uživajući u tome što oni ne smeju da mu uzvrate i što se stokholmski takmiče ko će se brže, jače i bolje gorko smejati“.

Predsednik se na sinoćnoj konferenciji za novinare osvrnuo na Vuletićevu izjavu da će Vučić u zatvorskoj kantiti jesti sendviče. Prvo je upitao šta je loše sa jedenjem sendviča, dodajući da je to mnogo časnije nego kad profesor „pipa dečake ispod 16 godina a beži od poligrafa“. Ovo nije prvi put da se Vučić na ovakav način obraća Vuletiću iako, kako je sam priznao, za svoje tvrdnje nema dokaze. Profesor ga je više puta pozivao da se obrati tužilaštvu a ne da konstantno iznosi klevete, međutim, on to nikada nije učinio.

– Kukavičluk i patološke laži koje „sipa brzinom munje“ prema neistomišljenicima, opoziciji i svim časnim pripadnicima novinarske profesije rezultiraju njegovim mrziteljskim i gnušajućim govorom tela, naviknutim samo na idolopokloničke hvalospeve potčinjenih. Uzalud opoziciono nezadovoljstvo dijalogom. On svaki dijalog jednostavno prezire – kaže Vuletić.

On dodaje da su Rimljani imali sreće, „ a mi, ipak, ne“.

– Vučić je mahniti vlastoljubivi lažov kao Komod, mentalno nestabilan i samozaljubljen u svoju nepostojeću veličinu kao Neron, tiranin kao Kaligula koji je svog konja proglasio za senatora, zlostavljač i manipulator kao Karakala. All in one – zaključuje profesor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari