Vulin: Ako Srbiju ne bi vodio Vučić, priznavanje Kosova bi bilo galopirajuće 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA), lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da ukoliko Srbiju ne bi vodio njen predsednik Aleksandar Vučić priznavanje Kosova i Metohije neće biti „puzajuće već galopirajuće.“

„Oni koji napadaju Vučića da će priznati Kosovo a nije već 12 godina, i da će uvesti sankcije Rusiji a nije već dve godine, priznali bi Kosovo i uveli sankcije Rusiji bez razmišljanja“, rekao je Vulin za današnje „Novosti“.

Govoreći o listi proevropske opozicije za predstojeće izbore 17. decembra rekao je da je „jedinstvena lista pro-NATO opozicije nastala nakon velikih pritisaka iz ambasada SAD, EU i Velike Britanije“. Istakao je da je Nacionalno demokratski institut (NDI) uradio istraživanje kojim ih je primorao da idu zajedno „svesno favorizujući“ pojedine partije na račun drugih, kako bi, ne samo sastavili jedinstvenu listu, već i odredili ko će dobiti koliko mandata.

Dodao je da je toj listi rečeno da se ne izjašnjava otvoreno ni o jednom pitanju i da kampanju vode samo kroz napade na Vučića, a da „izbore unapred proglase nelegitimnim i da u izbornoj noći upadnu u Republičku izbornu komisiju (RIK) i pozovu na nerede“.

Komentarišući svoju ostavku na mestu direktora BIA ocenio je da ona neće promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji i Srbima, ali da je kupila vreme.

Kazao je i da je njegova ostavka, a ne smena „kako je traženo“, dokaz da je Srbija samostalna zemlja i da je vode ljudi koji umeju da žrtvuju sebe, a ne zemlju koju vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari