Vulin dobio posebnu plaketu za izuzetan doprinos razvoju i jačanju Žandarmerije 1Foto: MUP

Ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu danas je uručena posebna plaketa za izuzetan doprinos razvoju i jačanju Žandarmerije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je prisustvovao obeležavanju Dana i slave Žandarmerije i istakao da tu jedinicu čine „čestiti ljudi spremni da se žrtvuju za svoj narod i otadžbinu, zato što znaju da je trajanje nacije i slobode vrednost veće od života“.

„Srbi ne znaju da traju ako nisu slobodni, a za slobodu su spremni da učine sve. Za mir skoro sve, za slobodu sve. Ponosan sam što danas stojim pred ljudima čija čast se ne dovodi u pitanje“, kazao je ministar.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković istakao je da će ta jedinica nastaviti da se „bezuslovno bori za očuvanje mira i stabilnosti države“ i izrazio zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vulinu, za koga je naveo da je od prvog dana iskazao izuzetno interesovanje za sve aspekte i uslove rada te jedinice.

„Ovakva podrška nam pomaže da stalno podižemo nivo opremljenosti i obučenosti naših pripadnika i jedinica, a samim tim i kvalitet poslova koje obavljamo“, rekao je Luković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari