Vulin: Hvala Vučiću koji je mnogo učinio da po treći put Priština ne postane član Interpola 1Foto: MUP

U Istanbulu se održava 89. zasedanje Generalne skupštine Interpola, a delegaciju Srbije predvodi ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Dnevni red je usvojen, a lažna država Kosovo nije se prijavila za članstvo u Interpol na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu. Ovo je rezultat našeg upornog rada u protekloj godini, gde smo zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije uložili puno napora i uspeli da stignemo do desetine zemalja i upoznamo ih sa stvarnim prilikama na prostoru Kosova i Metohije“, istakao je Vulin.

On je izrazio zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako Vulin navodi, mnogo učinio da po treći put Priština ne postane član Interpola.

„Ono što je predsednik Aleksandar Vučić izborio Vašingtonskim sporazumom nemerljivo je pomoglo da Interpol ne bude polje šiptarskog lobiranja“, izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin nakon usvajanja dnevnog reda na Generalnoj skupštini Interpola kojim je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, definitivno potvrđeno da pitanje članstva Prištine neće biti razmatrano.

Kako prenosi MUP, Vulin se sastao danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanom Sojluom, čija je zemlja domaćin ovogodišnjeg zasedanja.

Tokom sastanka, dvojica ministara su razgovarala o policijskoj saradnji Republike Srbije i Republike Turske i mogućnostima za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa za dobrobit srpskog i turskog naroda.

Ministar Vulin je naglasio da su odnosi Srbije i Republike Turske na vrlo visokom nivou, baš kao i lični odnosi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Ministri Vulin i Sojlu su se saglasili da je policijska saradnja intenzivna, naročito kada je reč o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i iregularnih migracija, kao i policijskim obukama i graničnoj kontroli.

kako se dodaje u saopštenju, susret dvojice ministara protekao je u srdačnoj i konstruktivnoj atmosferi, a ministar Vulin je svom kolegi Sojluu čestitao na uspešnoj organizaciji zasedanja Generalne skupštine Interpola u pandemijskim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari