Vulin nakon trilateralnog sastanka u Pragu: Nikakav hot spot i prihvatni centri neće biti uspostavljeni na teritoriji Srbije 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija brani svoju granicu kao što je branila i do sada.

„Srbija rani svoju teritoriju, brani svoj način života, samim tim brani Evropu. Evo, ponovo je istorija tako uredila da će Srbija još jednom da zaštiti Evropu, ali štiteći sebe na prvom mestu. Srbija nije preuzela nikakve posebne obaveze, Srbija je partner Austrije i Mađarske. Dogovorili smo se da napravimo zajednički plan kako da ojačamo našu odbranu, za početak na granici između Srbije i Severne Makedonije“, rekao Vulin, odgovarajući na pitanja novinara nakon trilateralnog sastanka na temu efikasnog upravljanja procesima migracije ministara Srbije, Austrije i Mađarske.

na pitanje medija kakvu vrstu obaveza je Srbija preuzela na sebe i kakvu vrstu pomoći očekuje od Austrije i Mađarske po pitanju rešavanja problema izazvanih migrantskom krizom, Vulin je kazao je da će Srbija ojačati svoje granice i da je veoma zahvalan i Austriji i Mađarskoj koje će nam dati materijalnu, tehničku i političku podršku u zajedničkoj borbi protiv iregularnih migracija.

„Mađarska i Austrija će nam dati veliku i velikodušnu pomoć kada su u pitanju tehnička opremanja našeg ljudstva. Mi ćemo, naravno, zajedno raditi i na povećanju broja ljudi i broja jedinica koje će biti raspoređene na našoj granici. Dakle, Srbija nastavlja da radi ono što je i do sada radila, ali uz daleko veću materijalnu, a mogu slobodno da kažem i političku pomoć koju će imati od strane Mađarske i Austrije“, naglasio je ministar Vulin.

On je istakao je da nema nikakvih tačaka zadržavanja migranata na našem prostoru.

„Nikakav hot spot neće biti uspostavljen na teritoriji Republike Srbije, nikakvi novi prihvatni centri neće biti pravljeni na teritoriji Republike Srbije, nikakvo povećavanje kapaciteta za prijem migranata na teritoriji Srbije neće biti postavljen. Ovo je naš način da kontrolišemo ulaske u našoj zemlji i smanjimo broj ilegalnih ulazaka na prostor Republike Srbije, a ne da olakšamo kretanje migrantima ili da im omogućimo da duže borave na našoj teritoriji“, naglasio Aleksandar Vulin, a prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari