Vulin: Ne možemo da zaustavimo dojave o bombama, to bi mogla samo Severna Koreja 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar unutrašnjih poslova Aleksnadar Vulin izjavio je danas da nije moguće zaustaviti dojave da su bombe postavljene, ali se „deluje preventivno 24 sata, tako što se šalju policijske ekipe u rano jutro na najvažnija mesta kao što su tržni centi“.

„Ovo može da efikasno zaustavi samo Severna Koreja, da ukine telefone i internet, mi koji smo na mreži ne možemo“, rekao je Vulin, za TV Prva, navodeći da su dojave veoma brojne.

Kako je rekao, policija ide na svako mesto gde je pozovu, „ali je ovo kao karona, sa tim moramo da naučimo da živimo“.

„Mi na poziv dođemo da proverimo šta se dešava. Imali smo dojave o bombama svaki dan odigravanja Fajnol fora i da smo poslušali dojave, ne bi se odigrao. Mi smo preventivno rasporedili naše jedinice i vodili računa da na najmanju meru smanjimo rizik. Onda je rukvodstvo Fajnol fora reklo – to je za nas dovoljno, smatram da je to lažna dojava, neka se odigra“, rekao je Vulin.

On je naveo da je takav zakon da „rukovodilac bezbednosti može da kaže da salu treba isprazniti ili ne, a policija je samo servis“.

Prema njegovim rečima, reč je o „obliku psihološkog rata, modernog terorizma“.

Uvek ću biti protiv sankcija Rusiji, hoće da slome duh našeg naroda

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će uvek biti protiv uvođenja sankcija Rusiji kao i da oni koji na tome „insistiraju žele da slome duh ovog naroda“.

„Hoće da kažu da nemamo pravo ni na prijatelja, da će nam oni izabrati prijatelja. Mi imamo jedinog slobodnog državnika u Evropi, ne znam odakle Vučiću ta hrabrost da izdrži pritiske“, rekao je Vulin za TV Prva.

Vulin je rekao da kao „jedinu nadu“ da Srbija ne uvede sankcije Ruisiji vidi njegov opstanak u političkom životu.

 Smrt Mateja Periša nastupila utapanjem, nije bilo nasilja

Ministar unurašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovio je danas da je smrt Mateja Periša nastupila utapanjem i da na telu nema tragova nasilja.

Vulin je za TV Prva rekao da je potrebno vreme da se urade toksikološke analize.

„Smo se svi nadali da je možda neka mladalačka ludost, glupost, da je na primer otišao u neku zemlju, nažalost nije. Veliko poštovanje za njegovog oca koji se pokazao kao izuzetno korektan, izuzetno sabran, nisam siguran koliko bi nas moglo da se ponaša na isti način kao on“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari