Vulin: Od 1. januara više od 27.000 vozača isključeno iz saobraćaja zbog alkohola 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je od 1. januara više od 27.000 vozača isključeno iz saobraćaja zato što su vozili pod uticajem alkohola, te je, zbog predstojećeg Bir festa, apelovao na građane da ne voze kada piju, jer će tako sačuvati „i svoj i tuđ život“.

„Akcija ‘Kad pijem ne vozim’ jeste akcija koja nas podseća na jednostavne životne istine i na to da svako od nas mora da donese tu važnu odluku da sačuva svoj život i sačuva živote drugih“, rekao je on, a preneo danas njegov kabinet .

Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović rekao je da je i ta firma dala „mali doprinos“ da bi se ojačala svest o tome. „Apatinska pivara je u proteklih 15 godina investirala oko 130 hiljada evra, u alkometre najsavremenije generacije, usnike za alkometre, fluorescentne zaštitne prsluke“, kazao je on.

Ove godine obeležava se 15 godina od pokretanja kampanje „Kad pijem ne vozim“, što je, kako je navedeno, čini kampanjom sa „najdužom tradicijom“, u kojoj Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije učestvuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari