Vulin otvara vojsku za stranačke kadrove

* Izmene predviđaju da isključivo ministar odbrane utvrđuje broj radnih mesta koja se popunjavaju mimo konkursa * Stručnjaci iz Generalštaba izbačeni iz procesa opremanja vojske * Uloga načelnika GŠ svedena na savetodavnu * Pripadnici Vojne policije će po odluci ministra moći da obezbeđuju ličnosti i van Ministarstva odbrane
Nacrt izmena Zakona o vojsci predviđa drastično povećanje nadležnosti ministra odbrane

Ostavite komentar


  1. Sledeća faza će biti potpuno razvlašćivanje Generalštaba i njegovo svođenje na protokolarnu funkciju gde će se, tu i tamo, reda radi, pojavljivati neko uniformisano lice da bi se dobio utisak da se radi o "nekim vojnim pitanjima". Da, upravo tako, kada se radi o "vojnim pitanjima" o kojima se oni (vojnici), uopšte, ništa ne pitaju. Pa dobro,……… ako se oni sami slažu s ovim, novim i "genijalnim" rešenjima, šta se tu može. Biće im, kao i svima nama zajedno, ono što mora biti. Pretpostavite sami, šta!?

  2. Kada ce da obrazlozi stan jel ima neko m… da proceslja ovog prepotentnog lazova pa to da je negde na zapadu izjavio neki Ministar odmah istog monenta bi bio suspendovan dok se ne resi tetka.Mozda mu je Vucic tetka pa nesme niko da pokrene proces.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.