Vulin: Policajci postupali profesionalno i pored svojih ličnih stavova o Evroprajdu 1MUP

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nastavio je pohvalno da govori o postupanju policijskih službenika koji su u subotu obezbeđivali Evroprajd, ističući da su sve angažovane jedinice MUP-a delovale sinhronizovano, efikasno i jedinstveno.

 

„Država Srbija je u subotu pokazala svoju snagu, organizovanost i sposobnost da pruži zaštitu građanima Beograda i njihovim gostima“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u sedištu Posebne jedinice policije Policijske brigade, u razgovoru sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova čije su jedinice bile angažovane tokom subotnjih dešavanja u Beogradu.

Vulin je ponovio da MUP intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su u subotu svojim ponašanjem vređala javni moral i kršila javni red i mir ili učestvovala u napadima na policiju.

„Ničije uverenje ili životni stil nisu opravdanje za besramno ponašanje i vređanje srpskih svetinja i države, baš kao ni za fizičke napade na policiju. Država Srbija je na čelu sa predsednikom Vučićem pokazala punu ozbiljnost i snagu, a pripadnici policije profesionalnost i požrtvovanost. Na očuvanju javnog reda i mira u subotu bilo je angažovano oko 6.000 policajaca. Povređeno je 13 pripadnika MUP-a, privedeno je 87 lica, protiv 11 lica su podnete krivične prijave, a protiv ostalih lica prekršajne prijave nadležnim organima, niti jedan građanin nije povređen. Ponosan sam na sve moje policajce, i ponosan sam na to što je policija svako naređenje predsednika Vučića sprovela uspešno i efikasno“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je naglasio da nijedan policajac nije „dopustio da mu njegovi lični stavovi po pitanju gej parade umanje profesionalizam i spreče da na najbolji mogući način rade svoj posao“.

Vulinovo obraćanje usledilo nakon što je konzervativni Pokret obnove Kraljevine Srbije kritikovao postupanje policije. Uhvativši se za raniju Vulinovu izjavu da je obezbeđivanje skupa MUP koštao tri miliona evra, predsednik POKS-a Vojislav Mihailović je istakao da je to sramna potvrda da se u vreme štednje bacaju pare na skupove čije je održavanje prethodno bilo zabranjeno.

„Održana šetnja tzv. Evroprajda najbolji je dokaz da je državno rukovodstvo podleglo pritisku sa zapada, iako je MUP Srbije prethodno tu istu šetnju zabranio. Ono što posebno iritira jeste činjenica da ministar Vulin sada pokušava da nas ubedi da to što smo videli nije istina i da treba da verujemo njemu, a ne svojim očima“- izjavio je narodni poslanik, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari