Vulin položio venac na spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije u čast Dana MUP-a 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je danas u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike MUP-a koji su poginuli vršeći službenu dužnost.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Vulin je tom prilikom svim pripadnicima tog ministarstva čestitao slavu i Dan Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar policije je prethodno prisustvovao obeležavanju slave MUP-a, Sveta Trojica i sečenju slavskog kolača u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog na Novom Beogradu.

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije državni sekretar Bojan Jocić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije Slobodan Nedeljković položili su venac na spomen-ploču prvom ministru policije – vojvodi Jakovu Nenadoviću.

Кomandant Žandarmerije Dejan Luković, komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić položili su vence na spomen-obeležje na Čukur-česmi.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari