Vulin pred početak turističke sezone: Srbija je bezbedna zemlja, Koridor 10 je najbezbedniji evropski put 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Koridor 10 i dalje jedan od najbezbednijih puteva u Evropi i dodao da svako ko prođe kroz teritoriju Srbije mora da se oseća sigurno i bezbedno, a da će srpska policija pojačanim i preventivnim prisustvom pružiti svim putnicima maksimalnu zaštitu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Vulin je obišao dežurnu patrolu policije na odmorištu Begaljičko brdo, u pratnji vršioca dužnosti direktora policije Dragana Vasiljevića, načelnika UKP Bogdana Pušića, načelnika Uprave policije Dejana Bojovića i načelnika Uprave saobraćajne policije Slaviše Lakićevića.

On se prilikom obilaska upoznao se sa aktivnostima iz Plana bezbednosne zaštite lica i imovine na putnim pravcima Koridora 10 za turističku sezonu za ovu godinu.

„Pred početak turističke sezone i letnjih odmora, pojačane su mere i aktivnosti policije na odmorištima u sklopu benzinskih stanica i ugostiteljskih objekata, na parkiralištima i naplatnim stanicama na Koridoru 10, a intenzivirane su i granične provere na graničnim prelazima na Koridoru 10“, rekao je Vulin, dodavši da će policijski službenici tokom turističke sezone kontinuirano obilaziti lokacije koje se koriste za odmor putnika u cilju sprečavanja i otkrivanja krivičnih dela i prekršaja nad stranim i domaćim državljanima.

„Koridor 10 i dalje je najbezbedniji putni pravac u Evropi, očekujem da će se takav trend i nastaviti tokom predstojeće letnje turističke sezone. Srbija je bezbedna zemlja, Koridor 10 je najbezbedniji evropski put“, izjavio je Vulin.

On je napomenuo da će se i dalje vršiti pojačano angažovanje policijskih službenika na Koridoru 10, kao i na svim drugim saobraćajnicama u našoj zemlji.

„Svako ko boravi ili prolazi kroz Srbiju mora da se oseća sigurno i bezbedno“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari