Vulin: Razbijanjem klana Belivuk-Miljković, srpska policija zaslužila poštovanje svih međunarodnih partnera 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa policijskim izaslanicima Republike Srbije u inostranstvu i poručio im da su oni predstavnici Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i da svojim radom i profesionalizmom treba da doprinesu očuvanju ugleda svoje zemlje i institucije koja ih je uputila na službu u inostranstvo, saopštio je MUP.

Kako je saopšteno,policijski izaslanici izvestili su ministra o rezultatima koje su ostvarili u prethodnom periodu i narednim planovima i aktivnostima.

„Ugled Srbije koji je podigao i izborio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, vi treba da čuvate i branite. Da budete dostojni predstavnici Srbije, srpskog naroda i čestitog srpskog policajca, da radom i znanjem opravdate ukazano poverenje i date pun doprinos jačanju ugleda naše zemlje“, poručio je Vulin.

On je istakao da srpska policija uživa ugled u svetu, da je pouzdan i dostojan međunarodni partner u borbi protiv svih vidova kriminala i stvaranja sigurnog okruženja, kako za svoje, tako i za građane drugih država.

„Razbijanjem jednog od najsurovijeg i najorganizovanijeg narko-klana u Evropi, klana Belivuk-Miljković, razbijanjem 22 organizovane kriminalne grupe, učešćem u velikim međunarodnim akcijama, srpska policija izborila je i zaslužila poštovanje svih međunarodnih partnera i relevantnih institucija. Srpska policija svojim trudom i radom pokazala je da je pouzdan i kredibilan međunarodni partner“, poručio je Vulin.

Na sastanku su usaglašene smernice budućeg delovanja policijskih izaslanika i njihovog doprinosa u saradnji srpske policije sa inostranim kolegama u međunarodnoj policijskoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari