Vulin sa ambasadorkom Kine o saradnji u ovoj godini 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o rezultatima saradnje u ovoj godini.

Čen Bo je Vulinu zahvalila na ličnoj inicijativi i unapredjenju saradnje izmedju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ona je na sastanku predstavila novog policijskog izaslanika Ministarstva javne bezbednosti Kine u Srbiji i izrazila nadu da će njegovim dolaskom biti ojačana saradnja u oblasti unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju.

Vulin je rekao, kako se navodi, da je prijateljstvo Srbije i Kine „čelično, baš kao i lično prijateljstvo predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga“.

On je zahvalio Kini „na principijelnom stavu“ po pitanju nepriznavanja Kosova i na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, navodi se.

Vulin je ukazao na uzajamnu medjusobnu podršku dve zemlje u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru Interpola, i naveo da je srpska strana pružila snažnu podršku kineskom kandidatu za prijem u Izvršni komitet te policijske organizacije, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari