Vulin: Srbija je za Avganistance usputna tačka, krajnji cilj im je Zapadna Evropa 1Foto: Beta/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Lola Djordjevic/DS

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da „nijedan Avganistanac“ ne želi da ostane u Srbiji, jer je ona za njih „usputna tačka“, a cilj je Zapadna Evropa.

Vulin je rekao na TV Prva da je u Srbiji trenutno oko 5.000 ljudi iz Avganistana, Sirije i drugih zemalja.

„Situacija u Avganistanu neće uticati na to da u našu zemlju dođu stotine ili desetine hiljada ljudi. To je daleka zemlja, ne mogu tek tako da stignu, potrebno je vreme, nije to tako jednostavno“, rekao je on.

Vulin: Inckov Zakon je donet da bi se Srbi sprečili da govore istinu o Srebrenici

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da Zakon visokog predstavnika u BiH Valentina Incka nije donet da bi se donela istina o genocidu o Srebrenici, već da bi se sprečilo da Srbi govore istinu o Srebrenici.

„To je Inckova osveta, jer se sveti narodu koji ga nije voleo, a nije ni on njih“, rekao je on za TV Prva.

Takođe je rekao da mogućnost hapšenja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika zbog negiranja genocida „nije način da se sačuva mir u regionu“.

„Sad hoće da hapse Dodika ili svakog Srbina koji misli svojom glavom. Onda pravite od Bosne tamnicu naroda. Neće Bošnjaci zbog ovog zakona biti srećniji, on samo preti miru i njihovim životima“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari