Aleksandar Vulinfoto FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Srbiji formirano 111 specijalizovanih jedinica civilne zaštite za zaštitu i spasavanje, a da je obuku prošlo oko 2.300 polaznika koji su sada spremni za delovanje u slučaju vanrednih situacija.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vulin je prilikom posete renoviranim prostorijama Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju istakao da će država nastaviti da ulaže u poboljšanje uslova rada vatrogasaca kroz nabavku nove, savremene opreme, izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata.

Naaveo je da su vatrogasci na teritoriji Prokuplja ove godine intervenisali gotovo 90 puta, većinom zbog požara.

Ministar je s gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem potpisao Memorandum o saradnji na osnovu koga će taj grad ustupiti na korišćenje Žandarmeriji kompleks bivše baze Vojske Srbije od oko pet hektara gde će biti izgrađen centar specijalističke obuke te jedinice policije.

„Iza sigurnosti i bezbednosti svakog mesta, grada, opštine, ulice, svakog našeg sugrađanina stoji konkretan i požrtvovan rad policijskih službenika. U interesu svih nas je da radimo na jačanju kapaciteta naših snaga bezbednosti koje su garant sigurne i bezbrižne budućnosti naše dece“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari