Vulinu uručena zlatna plaketa za doprinos u razvoju Sektora za vanredne situacije 1Foto: MUP

Ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu je na današnjem obeležavanju Dana i slave Ministarstva unutrašnjih poslova uručena zlatna plaketa za doprinos u razvoju Sektora za vanredne situacije, saopšteno je iz MUP.

On je na svečanoj dodeli priznanja i zahvalnica istakao hrabrost i skromnost kao najveće vrline vatrogasaca koji su od osnivanja Sektora za vanredne situacije 2009. godine intervenisali 381.928 puta i spasili 26.512 ljudi.

Podsetivši na angažovanje vatrogasaca-spasilaca tokom gašenja požara u Grčkoj i Severnoj Makedoniji, ministar je rekao da su srpski vatrogasaci doprineli da se ime Srbije izgovara sa više poštovanja i divljenja.

„Hrabrost ide uz vaš posao, ali vrlina koju sam prepoznao i upoznao deleći sa vama hleb i vreme jeste skromnost“, rekao je Vulin.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić ukazao je da je Uprava za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije u poslednjih godinu dana obavila više od 6.607 inspekcijskih nadzora, a Odeljenje za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava uništilo je i neutralisalo 704 eksplozivne naprave.

Uručivši zlatne značke i plakete vatrogascima, Čaušić je istakao da je broj nagrada veliki, jer svaki dan rađa novog heroja i daje nam novi povod za nagradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari