– Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu novocrnjanskim mesnim zajednicama odobrio je sredstva od 11,5 miliona dinara. Mesnoj zajednici Srpska Crnja odobreno je dva miliona dinara za uređenje kanalske mreže, Radojevu dva miliona za iste potrebe i 500.000 dinara za uređenje atarskih puteva, Aleksandrovo je dobilo dva miliona dinara za kanalsku mrežu i milion za uređenje atarskih puteva.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Branislava Damjanova, reč je o namenskim sredstvima koja se moraju utrošiti isključivo za uređenje kanalskih mreža i atarskih puteva.

– Ovo je u godini velike besparice na svim nivoima pristojan novac, i pošto smo mi poljoprivredni kraj, dobro je što će se novac namenski uložiti za uređenje kanalskih mreža i atarskih puteva, jer sami teško da bismo mogli toliko i odjednom da izdvojimo – objašnjava Branislav Damjanov.

Za ova sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu konkurisala je i Mesna zajednica Vojvoda Stepa, ali joj komisija nije odobrila sredstva. Razlog je što nisu opravdali utrošak sredstava za iste namene dodeljen 2007.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari