Za EU 55 odsto građana Srbije

Ostavite komentar


  1. Samo jedno pitanje za onih 45% koji su protiv ulaska u EU: A, za sta ste vi? Niko nas drugi nije zvao, osim EU. Koju alternativu imamo?

  2. Kao i svako istraživanje i ovo je naručeno. I, naravno, „rezultati“ idu u korist naručioca. Šuška se da će biti referendum o Kosovu. O istom trošku može da se sprovede i referendum o EU. Pa ćemo da vidimo da li su građani Srbije toliko za EU. Mislim da nisu.

    1. Referendum za ulazak u EU će ako Bog da biti oko 2025.god. a možda i pre ako u EU budemo primljeni čoporativno kao bivše zemlje Varšavskog Pakta. To bi bilo jako pogrešno jer bi trud CG i Srbije bio anuliran jer Albanija, Makedonija, BiH i R. Kosovo nisu postali ni kandidati za prijem a Srbija a pogotovo CG su daleko odmakli. Ako, Albanija, Makedonija, BiH a pogotovo R. Kosovo uđu zajedno sa CG i Srbijom, Srbija će dobiti sigurno neke benefita pogotovo što EU razmišlja o svom odbrabenom sistemu van SAD i NATO i Srbija kao jedno nacionalna vojska od oko 3.500.000 vojnika bi bila respektabilna sila sa visoko obučeni komandni kadrom bi dala veliki doprinos evropskoj bezbednosti.
      Uz budući referendum o sudbini KiM može se vezati samo promena ustava jer ona je neophodna, ne samo zbog preambule već i za smanjenje broja poslanika i drugih predradnji vezanih za ulazak u EU jer sa ulaskom, Srbija se odriče dela suvereniteta.
      Ne zaboravimo da je Srbija već imala jedan neuspeh referendum i to o nacionalnim simbolima i himni pa je morao biti donet zakon i usvajanje u skupštini. Tako i za KiM ako ne bude izglasano rešenje na referendumu usvojiće ga skupština.

  3. ulazak u Evropsku uniju vidim kao mogućnost pokretnja sopstvenog biznisa

  4. Srbija je uvek pripadala Evropi , i Evropskim vrednostima , poslednih 25 godina desilo se sta se desilo pa smo se pogubili. Konacno poslednjih nekoliko godina uz pravu politiku i cvrstim stavom ubedili smo Evropske zvanicnike da zelimo da se menjamo i pristupimo EU, kako se popravlja stanje u nasoj zemlji i kako nam sve vise pomaze EU sve je veca podrska gradjana u nasoj zemlji za ulazak u Evrpsku Uniju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.